fbpx

„Avem mai mulți candidați care merită funcția de premier”. PAS nu exclude oameni din alte partide pentru funcții în stat

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care a obținut majoritatea parlamentară în urma alegerilor anticipate, are mai mulți candidați care ar merita să conducă un viitor Guvern. Totodată, formațiunea are o garnitură de miniștri pe care o poate vota în noul Executiv. Afirmațiile îi aparțin vicepreședintei PAS, Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ea a refuzat însă să dea nume, spunând că formațiunea așteaptă validarea rezultatelor alegerilor, după care să fie formată noua legislatură a Parlamentului: „Toate la timpul lor”.

Potrivit ex-ministrei Finanțelor, între Guvern și Parlament trebuie să există o balanță: „Să avem oameni buni și aici, și acolo”.

Trebuie să redăm încrederea oamenilor în Parlament. Trebuie să avem oameni competenți, care iau decizii predictibile. Toată lumea s-a săturat de schimbări neanunțate, făcute prin procese netransparente”, a spus ea, invitată la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Pentru garnitura de miniștri și șefii de instituții care urmează a fi schimbați, Gavriliță spune că PAS se va axa pe oamenii din PAS. Totuși, dacă „vom considera că sunt persoane mai capabile pentru a realiza agenda și programul PAS în acea perioadă, atunci vom lua în calcul și această variantă”.

Avem oameni valoroși, care au experiență, care ne pot implementa agenda. Dacă identificăm persoane care se regăsesc în valorile noastre, vom lua neapărat în considerație și participarea acestor persoane din alte partide”, a mai spus fosta candidată la funcția de prim-ministră, respinsă de majoritatea parlamentară PSRM-Șor.

Amintim că PAS a obținut 63 de mandate în Parlament, potrivit rezultatelor finale prezentate de Comisia Electorală Centrală.

Vezi și: PAS, pregătit să prezinte lista miniștrilor: „Suntem gata să numim un nou Guvern”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button