fbpx

„Au râvnit puterea și apoi au demonstrat că nu știu ce să facă cu aceasta”. Candu comentează demisia cabinetului de miniștri

Parlamentarii continuă să vină cu reacție după anunțul de demisie a Executivului. După Sergiu Litvinenco și Andrei Năstase, situația a fost comentată și de liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta susține că Guvernul condus de Ion Chicu este „istoria nefericită a țării”. Potrivit lui, formațiunea pe care o conduce a pledat mereu pentru demisia cabinetului respectiv de miniștri.

„Am pledat mereu ca acesta să fie trimis în demisie pentru gafele și proasta guvernare. Oricât de mult nu și-ar cânta reciproc osanale, socialiștii au eșuat spectaculos în ultimul an. Au râvnit puterea și apoi au demonstrat că nu știu ce să au de făcut cu aceasta. Rând pe rând pleacă și acest lucru e bine. Dar este momentul în care trebuie să ne gândim ce facem cu cei care rămân, adică locuitorii țării. Pe asta trebuie să ne concentrăm cât mai curând”, afirmă Candu.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, în cadrul unui briefing la care au participat și Igor Dodon cu Zinaida Greceanîi, intenția sa de a pleca din funcție. Potrivit lui, astfel s-a făcut primul pas pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ulterior, Sergiu Litvinenco a transmis, prin intermediul rețelelor de socializare două mesaje. În prima reacție acesta se întreba dacă declarațiile lui Chicu corespund prevederilor legale și sunt valabile în cazul demisiei Executivului, iar în al doilea comunica declanșarea dizolvării Parlamentului.

În același timp, Platform DA a punctat într-un comunicat emis că, indiferent de circumstanțe, nu era cazul să fie anulată ședința Parlamentului, însă a reiterat necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button