fbpx

Aleksandr Lukaşenko e pregătit să cedeze locul de preşedinte fiului său, Viktor. În ce condiţii ar putea avea loc transferul

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului supranumit „ultimul dictator al Europei”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va modifica o lege pentru a facilita transferul puterii către un organism de stat, atunci când acesta nu şi-ar putea exercita atribuţiile sau ar deceda.

În conformitate cu actuala lege, pe care preşedintele vrea să o modifice, puterile prezidenţiale sunt transferate automat către primul ministru al ţării, relatează Mediafax.

Voi semna un decret cu privire la modul în care va fi instituită puterea în Belarus. Dacă preşedintele va fi împuşcat, a doua zi Consiliul de Securitate va prelua puterea„, a declarat Lukaşenko.

Liderul informal al corpului decizional din Consiliul de Securitate este fiul său cel mare, Viktor. Analiştii speculează că actualul preşedinte face această mişcare pentru a ceda puterea pe cale dinastică, relatează Deutsche Welle.

Preşedintele Lukaşenko conduce destinul Belarusului din 1994 şi a negat în repetate rânduri că ar dori să creeze o dinastie politică.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button