fbpx

Alegerile locale noi: Locuitorii din patru sate și-au ales ieri primarii

Locuitorii din Patru sate și-au ales ieri primarii. Este vorba despre localitățile Dubna (Soroca), Chetriș (Fălești), Piatra (Orhei) și Corlăteni (Rîșcani).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În satul Dubna, raionul Soroca a învins candidata socialistă Elena Sochircă. Dintre cele 381 de voturi valabil exprimate (584 de alegători incluși în listele electorale de bază), aceasta a obținut 264.

În comuna Chetriș, raionul Fălești ar putea avea loc turul doi al scrutinului local. Dintre cele 596 de voturi valabil exprimate (1183 de alegători incluși în listele electorale de bază), 231 au fost obținute de Alesea Mamai, candidata Partidului Nostru, iar 164 de democratul Constantin Condru.

Locuitorii Piatra din raionul Orhei l-au ales primar pe Radu Bușila, candidatul Partidului Șor. Acesta a obținut 790 de voturi dintre cele 1020 valabil exprimate (2166 de alegători incluși în listele electorale de bază).

La Corlăteni, raionul Rîșcani, la fel, se preconizează turul doi al alegerilor locale. Dintre cei 2181 de votanți, (din 4512 de alegători incluși în listele electorale de bază), 679 și-au exprimat susținerea pentru candidata Partidului Nostru, Svetlana Pruteanu, iar 741 pentru reprezentantul PAS – Veaceslav Bold. Favorit, însă, a fost și socialistul Mihail Baciu, acumulând 638 de voturi.

Conform CEC, încetarea înainte de termen a mandatelor primarilor precedenți, în toate cele patru cazuri, a survenit ca urmare a deceselor acestora.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Back to top button