fbpx

video, update | Usatîi afirmă că polițiștii au indicații să nu intervină când socialiștii „vor corupe” alegătorii. Staff-ul lui Dodon: „Poate dormi liniștit”

(update, ora 16:20)

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Solicitată de ZUGO, Ludmila Muntean, purtătoare de cuvânt a echipe electorale a lui Igor Dodon, a comentat declarațiile lui Usatîi. Potrivit ei, oamenii legii asigură protejarea tuturor cetățenilor, inclusiv a candidaților la prezidențiale.

„Poliția acționează pentru securitatea cetățenilor și menținerea ordinii publice, inclusiv intru protejarea tuturor candidaților din acest scrutin, fără nici o discriminare. De aceea domnul Usatîi poate dormi liniștit. Acum și după alegeri”, ne-a comunicat Muntean.

Știrea inițială


Candidatul la prezidențiale, Renato Usatîi, afirmă că polițiștii din raioane ar fi primit indicații să nu intervină dacă socialiștii vor „cumpăra” alegătorii. Potrivit lui, membrii PSRM ar intenționa să ofere mâncare și băutură cetățenilor pe 1 noiembrie.

Pe de altă parte, potrivit politicianului, oamenii legii ar trebui să întreprindă măsuri doar în cazul în care contracandidații lui Igor Dodon vor comite anumite încălcări. Informația i-ar fi fost transmisă liderului Partidului Nostru de către un ofițer dintr-un inspectorat local.

Contactată de ZUGO, purtătoarea de cuvânt a MAI, Alina Zbancă, ne-a comunicat că Ministerul nu este preocupat de viața politicienilor, dacă aceștia nu încalcă legea, iar declarațiile lui Usatîi ar fi doar o încercare de a denigra imaginea instituției și a duce în eroare opinia publică.

„MAI comunică despre faptul că va activa în continuare în strictă conformitate cu prevederile legale, iar în următoarele zile va asigura ordinea și securitatea publică, în așa fel încât, cetățenii să-și poată exercita dreptul la vot, în siguranță și cu respectarea tuturor măsurile impuse.

Îi recomandăm Domnului candidat să ne sesizeze dacă deține informații cu privire la unele abateri ale angajaților MAI, nu dor declarativ pe rețele sociale, dar cu probe și în scris. Dacă acestea nu există, atunci recomandăm să nu implice imaginea instituției noastre în politică”, a punctat Zbancă.

Purtătoarea de cuvânt a echipei electorale a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, nu ne-a oferit încă o reacție, deși am solicitat-o. Vom reveni cu informații la subiect imediat ce le obținem.

Articole asemănătoare

Back to top button