fbpx

video | Situație tot mai tensionată la Varnița, unde a fost blocat traseul dinspre Tighina. Poliția: Suntem obligați să asigurăm libera circulație

Un grup de cetățeni, printre care deputatul PAS, Igor Grosu, au blocat traseul dintre Tighina și Varnița pentru a nu le permite alegătorilor din stânga Nistrului să voteze la secția de votare din Varnița. Aceștia verifică dacă în mașini sunt localnici din dreapta Nistrului sau locuitori ai regiunii transnistrene și susțin că vor să împiedice transportarea organizată a locuitorilor din regiunea transnistreană către cele 42 de secții de votare deschise pentru ei pe malul drept al Nistrului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția: Suntem obligați să deblocăm traseul

Inspectoratul General al Poliției informează că, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Igor Grosu se află în localitatea Varnița, unde stopează unitățile de transport și le verifică. Totodată, la moment traseul spre post este blocat în ambele sensuri de deplasare”, se arată într-un comunical al Poliției, care precizează că acest fapt contravine legii.

Potrivit Legii „despre statutul deputatului în Parlament”, art. 15 – „deputatul este obligat să respecte cu strictețe Constituția, legile, normele etice și morale”. Reiterăm că deputatul nu este în drept să verifice actele transportului, acest drept revenind exclusiv organelor competente”, afirmă Poliția, menționând că „este obligată să intervină la deblocarea traseului, pentru asigurarea liberei circulații a cetățenilor și transportului”.

Citește și: video | Tensiuni la Varnița! Mai mulți veterani ar bloca accesul persoanelor care vin să voteze. O persoană, stropită cu spray lacrimogen

Obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată penal sau contravențional”, a declarat președintele Comisiei Electorale, Dorin Cimil.

Potrivit Codului Penal, pentru împiedicarea dreptului de vot, persoanele pot fi atrase la răspundere penală cu achitarea a unei amenzi de la 200 la 400 de unități convenționale sau cu priviarea de libertate până la trei ani.

Vezi și: foto, video | Alegătorii transnistreni ar face coadă la Sănătăuca, iar unii săteni ar fi revoltați: „Pentru ei votul în Moldova e business”. Poliția spune altceva

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button