fbpx

video | Usatîi: „Pot organiza în maxim o oră o rută privată să aducem buletine de vot suplimentare pentru orice secție de vot”

Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi a declarat în această după-amiază că este gată să pună la dispoziția membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) un avion privat pentru a transporta buletine de vot suplimentare pentru secțiile din diasporă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La scurt timp după ce pe rețele au apărut imagini cu rânduri kilometrice, formate de moldovenii din diasporă care așteaptă să voteze, mai multe Consulate ale Republicii Moldova au anunțat că buletinele de vot se epuizează.

Astfel, liderul PN, Renato Usatîi, a făcut un live pe Facebook în care a anuțat că a vorbit cu mai mulți colegi, dar și reprezentanți CEC și propune să organizeze o cursă charter pentru a duce buletine de vot suplimentare în regiunile din afara țării.

 „Am discutat cu cineva de la CEC, mi s-a spus că conform legii, la o secție de vot nu pot fi mai mult de 5000 de buletine. Eu am propus acum colegilor o idee. CEC-ul spune că trebuie să vină un mesaj la cei la care le este încălcat dreptul de a vota.Pentru că eu, ca cetățean care deja astăzi a votat în Republica Moldova, nu pot să cer buletine în plus”, a spus Usatîi.

De asemenea, liderul Partidului Nostru a îndemnat moldovenii din diasporă să ceară buletine de vot suplimentare, spunând că el personal se va ocupa de organizarea unei curse private.

 „Eu pot, din partea mea ca cetățean, să organizez în maxim o oră o rută privată să aducem buletine de vot în plus pentru orice secție de vot. Este CEC și este MAEIE, dacă ei îmi dau câte 3000-5000 de buletine de vot pentru fiecare de vot din afar țării, mă angajez să organizez avionul privat ca ele să ajungă în fiecare localitate, unde este nevoie de ele”, a mai adăugat Renato Usatîi.

Amintim că astăzi, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care se luptă pentru mandatul de președinte.

Vezi toate știrile și informațiile despre alegerile prezidențiale din 1 și 15 noiembrie 2020.
Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button