fbpx

foto | CEC a aprobat ordinea concurenților electorali și modelul buletinului de vot. Așa va arăta acesta!

Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020. La fel, a fost stabilit și modelul acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit hotărârii aprobate, buletinul de vot va avea lungimea de 236 mm, iar lăţimea – de 140 mm. Partea de sus a buletinului de vot conține inscripția „BULETIN DE VOT”, sub aceasta se va scrie tipul scrutinului „pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova” și data desfășurării: „1 noiembrie 2020”.

Mai jos de data alegerilor se vor aplica două identificatoare: în stânga – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în dreapta – numărul de ordine al secției de votare.

În fiecare patrulater, în partea stângă, se va imprima simbolul concurentului electoral, iar în partea – cercul în care alegătorul urmează să aplice ștampila cu inscripția „Votat”.

Primul în buletin va fi Renato Usatîi, urmat de Andrei Năstase, Tudor Deliu și Igor Dodon. Numele Violetei Ivanov și Maiei Sandu vor fi amplasate la mijlocul buletinului de vot, ultimii fiind Octavia Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Concurenții electorali se înscriu în buletinul de vot cu litere majuscule în ordinea stabilită. Buletinul de vot se va tipări pe hârtie opacă (mată), de culoare gri afumat.

Articole asemănătoare

Back to top button