fbpx

CEC îndeamnă alegătorii să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale. Procedura poate fi realizată și online

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că până pe 31 octombrie alegătorii pot controla corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile birourilor electorale ale secțiilor de votare, cât și online.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul unor eventuale greșeli, în baza documentelor doveditoare, alegătorul poate solicita includerea sau excluderea din lista electorală, precum și corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine sau despre alți alegători.

Așadar, există două modalități de verificare online a listelor electorale. Cetățenii trebuie să acceseze pagina web oficială www.cec.md sau liste.cec.md.

Pe pagina www.cec.md se va accesa butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor”. Introducând IDNP-ul și trecând o verificare anti-robot, alegătorul va afla secția de votare unde urmează să își exercite votul și numărul său de ordine din lista electorală.

Accesând butonul „Află unde să votezi”  de pe pagina www.cec.md, prin selectarea localității și adresei de domiciliu/reședință, cetățenii pot afla unde urmează să voteze.

De asemenea, pe pagina liste.cec.md pot fi descărcate listele alegătorilor, selectând localitatea și secția de votare. Acestea conțin numele, prenumele și anul nașterii cetățenilor înscriși în listă.

Totodată, a fost elaborată și „Harta secțiilor de votare”. Aici pot fi găsite datele de contact, dar și link-ul la fișierul PDF cu lista alegătorilor.

Alegerile prezidențile vor avea loc la data de 1 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button