fbpx

Candidata la prezidențiale Violeta Ivanov propune subvenționarea țăranilor care au animale pe lângă casă: „Să fie scutiți de impozite”

Țăranii care cresc animale pe lângă casă ar putea beneficia de subvenții din partea statului și ar putea fi scutiți de plata impozitelor pentru vietăți. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat astăzi de vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR, Violeta Ivanov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputata afirmă că inițiativa are o mare importanță socială, mai ales acum când țăranii se dezic să mai crească animale din cauza secetei și a lipsei susținerii din partea statului. Potrivit Violetei Ivanov, dacă va fi adoptat, proiectul de lege va contribui la reducerea sărăciei în mediul rural și la asigurarea cetățenilor cu produse calitative și ecologice.

„Dacă acum de subvenții de la stat în sectorul zootehnic pot beneficia numai întreprinzătorii mari, adică persoanele fizice sau juridice, noi propunem ca și cei care cresc animale pe lângă casă să poată primi subvenții din partea statului. Adică, pledăm pentru reglementarea unui statut special pentru ca crescătorii individuali de animale să se bucure de subvenții de la stat. Propunem, de asemenea, ca deținătorii de animale, care nu desfășoară activitate de întreprinzător cu acestea, să fie scutiți de impozitele plătite la stat pentru animalele ținute pe lângă casă”, a declarat Violeta Ivanov.

Deputata a mai subliniat că proiectul de lege ar contribui substanțial la redresarea situației critice din acest sector vital al țării, venind cu exemple și practici din alte state.

„În multe țări europene declinul din acest sector a fost oprit și îmbunătățit datorită faptului că statul i-a subvenționat pe agricultori și pe producătorii agricoli din acest sistem. De exemplu, în România, potrivit Agenției de Plăți în Agricultură, crescătorii mici de animale cornute, adică persoanele care au cel puțin un animal pe lângă casă, beneficiază, din partea statului, de subvenții în sumă de 379,7 euro anual pe cap de animal”, a precizat Violeta Ivanov.

Vicepreședinta fracțiunii Partidului ȘOR a mai spus că la elaborarea proiectului s-a ținut cont de doleanțele cetățenilor după ce deputații fracțiunii s-au consultat cu aceștia. Așadar, Violeta Ivanov a chemat deputații să susțină proiectul de lege atunci când acesta va ajunge să fie examinat.

P.

 

Articole asemănătoare

Back to top button