fbpx

Unele s-au închis, altele s-au deschis. Moldovenii au început să voteze în secțiile de votare din America

Cele 16 secții de votare din Statele Unite ale Americii și Canada au fost deschise fără impedimente, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC). Totodată, și-a încheiat activitatea secția de votare din orașul Baku, Republica Azerbaidjan, la ora locală 18:00, unde au votat 53 de alegători, ulterior și secția de votare din orașul Surgut, Federația Rusă.

În legătură cu informația despre alerta cu bombă în incinta secției nr. 1/349 Frankfurt, poliția germană, după examinarea interiorului și perimetrului biroului electoral, nu a identificat nimic suspect. Procesul de votare a fost reluat la ora 17:15.

În prezent, sunt înregistrate aglomerații la unele secții de votare din străinătate în Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, România, Federația Rusă, Portugalia, Spania, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Marea Britanie și Israel.

Cel mai activ s-a votat în secțiile de votare deschise în:

Montreuil, Republica Franceză – peste 4600 alegători;

Frankfurt, Germania – circa 4500 alegători;

Londra, Marea Britanie – peste 4300 de alegători;

Londra, Marea Britanie – 4000 de alegători;

Berlin, Germania – 4100 alegători;

Parma, Italia – circa 4000 alegători.

CEC îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să meargă să-și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot. Pentru facilitarea acestui proces puteți utiliza și aplicația.

CEC amintește alegătorilor că aceștia pot să-și exercite dreptul la vor până la ora 21:00. Biroul electoral poate decide asupra prelungirii, cu cel mult două ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secţia de votare respectivă să-şi realizeze drepturile.

Amintim că astăzi, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care se luptă pentru mandatul de președinte.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button