fbpx

Presa română, despre „interesul lui Dodon de a ceda Aeroportul Rusiei”: Demiterea Guvernului deschide larg ușile porților aeriene

„Igor Dodon vrea să deschidă în fața serviciilor secrete ruse poarta aeriană de la Chișinău, din coasta NATO”. Este declarația susținută de mai mulți jurnaliști români, care cred că Kremlinul trage sforile la Chișinău prin intermediul președintelui Igor Dodon și a socialiștilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit portalul românesc money.ro, pentru ruși prelucrarea aeroportului de la concesionarul occidental al Aeroportului, Nahtaniel Philip Rothschild, este vitală pentru a domina în plan geopolitic.

„Rușii nu au ascuns niciodată că vor să pună mâna pe Aeroportul din Chișinău, dar în ultima perioadă această dorință este evidentă. Aeroportul din Chișinău din coastele NATO este singura cale prin care Rusia asigură, prin rotație, prezența militarilor dislocați în Transnistria și ai agenților săi din subdiviziunea de elită din GRU – serviciul de inteligență al armatei ruse. Aeroportul poate deveni pentru Rusia și platformă de control a Ucrainei”, se menționează în articol.

Mai mult, jurnaliștii de peste Prut se arată convinși că Rusia este implicată în demiterea Guvernului Sandu – pas ce ar fi deschis larg ușile porților aeriene ale Republicii Moldova în fața rușilor.

„Aeroportul de la Chișinău este acel cap de pod pentru care se dau lupte grele în această operațiune a serviciilor rusești. Aeroportul a devenit cireașa de pe tort pentru ruși mai ales după escaladarea, în 2014, a conflictului ruso-ucrainean, când Kievul a blocat accesul Moscovei în Transnistria”, mai este scris în presa română.

Articole asemănătoare

Back to top button