fbpx

opinie | Comentator politic: AUR, PDM și Congresul Civic au posibilitatea să intre în Parlament

Pe lângă PAS și comuniști alături de socialiști în Parlament au șanse să acceadă AUR, Partidul Demcorat și Congresul Civic. De această părere este comentatorul politic Victor Nichituș.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a declarat pentru tribuna.md că AUR mizează pe votul unioniștilor basarabeni. În același timp, conform lui, Partidul Democrat s-ar baza pe electoratul provincial, iar Congresul Civic ar putea atrage votanții de pe stânga ideologică, nemulțumiți de socialiști.

„Înțeleg perfect motivațiile și acțiunile partidului pro-prezidențial. Președintele își dorește transformarea Republicii Moldova într-un stat prezidențial, deoarece fără suportul unei majorități parlamentare loiale nu poate guverna.

Cred că formațiunile politice enumerate mai sus au posibilitatea să intre în Parlament, iar acest lucru va impune concurenții electorali mari – PAS și Comuniștii și Socialiștii să dea dovadă de flexibilitate politică pentru alcătuirea unei majorități. Inflexibilitatea nu este o caracteristică a democrației”, punctează analistul politic.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button