fbpx

video | Tot mai mulți tineri ne duc faima în lume. Un student de la UTM a creat o proteză care poate fi mișcată „cu puterea gândului”

Studentul anului patru la UTM, Vladislav Covalschi, a creat proteza unei mâini, care poate fi mișcată „cu puterea gândului”. Actualmente, instituția de învățământ negociază cu diferite companii posibilitatea de a produce piesa medicală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aparatul funcționează cu ajutorul unei brățări, iar persoana care o folosește trebuie să își imagineze cum o mișcă. Proteza poate îndoi unul sau două degete și ține telefonul mobil, relatează mir24.tv. Totuși, inventatorul recunoaște că funcționalitatea depinde și de starea psihologică a persoanei care o folosește. Așadar, tânărul a creat și un curs de instruire și antrenament pentru cei care urmează să o utilizeze.

Proteza este făcută din plastic, iar studentul urmează să îi îmbunătățească funcționalitatea. Dacă investitorii vor fi interesați de această invenție, Vladislav o va testa pe oameni. Prețul de piață al protezei ar putea fi de circa 1000$.

Articole asemănătoare

Back to top button