fbpx

video | TikTok-er la 70 de ani. Nea’ Ion s-a lăsat de băut și s-a apucat de sport, iar acum are sute de mii de vizualizări

Ivan Cozma din satul Cucoara, raionul Cahul, este pensionar. La ai lui 70 de ani duce un mod de viață sănătos și combină exercițiile fizice cu medicina tradițională. Tot ce face, nea Ivan filmează și publică pe canalul său de TikTok, unde are deja peste 30.000 de abonați și sute de mii de vizualizări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

A început să practice sportul după ce a înțeles că modul de viață pe care îl ducea până atunci era unul defectuos, consuma alcool în exces. Opt ani în urmă de ani s-a luat la rămășag că nu mai bea, și s-a ținut de cuvânt.

Înainte tare mult beam, pe unde cădeam – acolo dormeam. Pe marginea drumului dormeam, pe lângă cimitir, eram om prăpădit. Un an de zile nu am băut gram. După un an de zile, soția era în spital, am luat 200 gr. de rachiu. În noaptea ceea așa de rău îmi era că era să mor. Mă striga satana: Ioane… și eu o batjocoream, o făceam în tot felul: nu ai găsit un om bolnav să ei, ai venit după mine”, a spus Ivan Cozma pentru ziuadeazi.md.

Această întâmplare l-a făcut să lase băutura definitiv și să practice sportul. A improvizat o bară fixă în grădină și zilnic făcea exerciții la bara fixă și flotări. Spune că la început nu putea ridica nici 20 de kg, iar acum face flotări în 2 degete.

Chileala (beția – n. r.) nu e bună, îți îmbolnăvești organismul. Da sportul e bun, în baltă cu bicicleta pe zi fac câte 40 km. Tare mulți îmi spun: bravo domnul Ion, îmi doresc multă sănătate, pentru că eu dau pildă la oameni. Copii care stau pe tiktok, se filmează, nu e bună treaba asta, mai bine e de ocupat cu sportul” povestește bătrânul.

Cu filmările îl ajută un tânăr din sat, sau nepotul când este în vizită. A decis să filmeze și să posteze aceste video-uri pentru a ajunge la inima tinerilor și a le transmite un mesaj important, un lucru pe care l-a înțeles târziu, dar care ar putea schimba viitorul tinerilor în ziua de azi.

Băutura asta nu duce la bine. Eu mă simt mândru că dau pildă la oameni ca să facă ce fac eu și să fie sănătoși cum sunt eu, să aibă viață îndelungată. O fost un bețiv și uite ce a ajuns el”, a punctat Ioan Cozma.

Cel mai mare vis a lui Ivan Cozma este să meargă la vreo competiție, să se ia la întrecere cu cineva de vârsta sa.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button