fbpx

video | Și-a transformat pasiunea în meserie, iar acum învață copiii cum să vâslească. Povestea lui Mihai Chitaica, proprietarul clubului de caiac-canoe din Varnița

De la 12 ani și până nu a plecat în armată, Mihai Chitaica a vâslit pe Nistru, fiind și elev al școlii sportive din Bender. Mai târziu, bărbatul și-a transformat pasiunea în meserie, a deschis un club de caiac canoe și taransmite propria experiență elevilor din localitățile din apropiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ideea de a deschide clubul i-a venit chiar pe malul Nistrului, iar când a început să o implementeze, a mers prin școli și a îndemnat elevii să vină. Chiar și așa, bărbatul recunoaște că nu se aștepta să aibă atâția discipoli, dar îi place atunci când aceștia vin la antrenamente, fac gălăgie și colorează malul râului prin mișcare, voce și viață.

Deoarece copiilor le este greu să vină din alte localități, antrenorul îi aduce cu mașina. Conștient de faptul că discipolii lui au nevoie de siguranță, Mihai Chitaica a aplicat la un proiect și a primit o barcă cu motor. Asta pentru ca în cazul în care cineva s-a răsturnat, să îi poată acorda cât mai repede ajutor.

„Dacă văd că un copil se întoarce și apa e rece, trebuie să îl scot imediat, că mai mult de șase-șapte minute copilul nu rezistă în apă. Barcă cu motor nu am avut. Eu ieșeam singur pe barcă sportivă și stăteam lângă ei. Am apelat la fonduri europene. Am scris un proiect și mi-au oferit un motor de 10 cai putere, care tare îmi convine. Visez să am aici mai mulți copii. Îmi place să le aud gălăgia, să se miște”, spune antrenorul.

Acest filmuleț este realizat în cadrul programului „UE în Moldova: percepțiile și realitatea”, implementat de către Institut für Europäische Politik (IEP), în parteneriat cu Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu suportul Oficiului Federal pentru Afaceri Externe al Germaniei.

Articole asemănătoare

Back to top button