fbpx

video | „E o supă din plastic”. Dezvăluirile unui înotător după ce s-a scufundat timp de 80 de zile în „insula de gunoi a Pacificului”

Înotătorul francez Ben Lecomte s-a scufundat timp de 80 de zile în „insula de gunoi a Pacificului”. Acesta avea misiunea de a colecta informații pe care să le transmită ulterior cercetătorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În luna iunie, bărbatul în vârstă de 52 de ani a pornit din Hawaii ca să exploreze suprafața de aproximativ 1,6 de milioane de kilometri pătrați, plină de gunoi. Potrivit CNN, regiunea menționată din Oceanul Pacific este de trei ori mai mare decât teritoriul Franţei şi este mărginită de curenţi puternici care atrag deşeurile spre centru, formând astfel un vortex.

Lecomte a relatat că nu s-a mirat când a văzut periuţe de dinţi, jucării de plajă și echipamentele de pescuit. Totuși, înotătorul spune că priveliștea fost neplăcută, iar cantitatea uriașă de microplastic a transformat acea parte din ocean „într-o supă din plastic”.

„Din perspectiva unui înotător, totul arată ca și cum ai privi un revers al cerului înnorat. Cel mai neplăcut lucru a fost priveliştea în sine”, declară Ben.

Echipamentul folosit de sportiv l-a asigurat că nu va ingera microplastic și i-a permis să se strecoare printre gunoaie. Prin intermediul experienței sale, acesta speră să inspire cât mai multă lume să își regândească modul de viață și atitudinea față de natură.

Foto: CNN

Articole asemănătoare

Back to top button