fbpx

video | Cosește, taie lemne, coace pâine și nu îi mai ajunge timp pentru iubire. Cum arată femeia de la sat între realitate și egalitate?

Femeia de la sat, ostenită de munca în câmp, griji pentru familie și copii, nu mai are timp pentru ea și pentru iubire. Echipa Batiscaf a realizat recent o producție despre realitățile cotidiene ale doamnelor din mediul rural.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Realizatorii filmulețului au mers în satul Brăicău din raionul Dondușeni. Acolo au întâlnit-o pe Natașa și au făcut cunoștință cu familia ei. Soțul acesteia, Ghena, le-a povestit jurnaliștilor că femeia crede că după 40 de ani mai este încă tânără și viața abia începe. El, însă, este de părerea că la această vârstă totul e în declin.

Soacra Natașei a relatat cum și-a început ea viața de familie și cum le-a învățat pe toate le rând, de la gătit până la cusut. Potrivit doamnei Tamara, femeile își asumă responsabilitățile bărbaților atunci când ei nu vor să le îndeplinească, dar lucrurile trebuie făcute.

Chiar dacă l-a început îi era greu, Natașa știe să le facă pe toate prin gospodărie: cosește, taie lemne, face mâncare, are grijă de animale, acestea făcând parte din rutina ei. Împreună cu soțul se rușinează atunci când sunt întrebați dacă se mai iubesc, dar cred că dragostea în casă începe de la pace.

Deoarece copiii sunt cu gândul la drum, tot ce a agonisit familia pentru ei rămâne în custodia celor mai în vârstă. Așa și trăiesc cu grijile pământului, dar nu vor să plece de acasă. Natașa spune că indiferent de greutăți, îi place să „mângâie” florile, să vadă verdeața care o înconjoară sau să se mai ia cu animalele.

 

Articole asemănătoare

Back to top button