fbpx

reportaj | De mai bine de 5 ani, Elena Stelea confecționează păpuși handmade: Parcă sunt vii, calde, probabil au sufletul meșterului

În viața de zi cu zi, Elena Stelea activează în domeniul bancar. Este o mamă și o soție fericită, dar pasiunea și-a găsit-o în confecționarea păpușilor handmade. Ideea pentru această afacere i-a dat-o chiar fiul său, ca mai apoi s-o dezvolte cu ajutorul finanțării europene, a povestit Elena într-un reportaj realizat de ZUGO.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Tot ce gândesc mai spun și în voce și a auzit și băiețelul meu, care la moment avea, să zic 4 ani. Și zic, ce să mai fac, nu știu ce să mai fac. Și el: Mama, hai să facem o păpușă. Zic: Cum să facem o păpușă? Hai să facem o păpușă. Trebuie să ne ducem, iată avem o zi de naștere și trebuie cadou. Zic ok, dar mama nu poate să facă. Hai încearcă. Și-am încercat una, două, până deja au văzut oamenii”, a spus Elena.

Cu trecerea timpului, păpușile Elenei erau tot mai vizibile, iar comenzile – tot mai multe. În acel moment, Elena s-a gândit că ar putea deschide o afacere din acest hobby.

„Prima ce-am făcut, am deschis pe pagina ODIMM-ului programul „Femei în afaceri” și am văzut schema, ce ar trebui să îndeplinesc, ce ar trebui să fac. Și-am început să completez, mi-a luat o săptămână ca entuziasmul ăsta să-l pun pe foaie”, își amintește Elena.

Elena Stelea: Pot să spun că asemenea granturi sunt cea mai mare piatră de temelie a unei afaceri

„Este foarte binevenită această susținere cu fonduri europene, deoarece nu cred că o întreprindere mică ar putea face față pe piața Republicii Moldova. Nu știu, deci toate mașinile care sunt în atelier, sunt procurate pe banii finanțați de UE, adică în acest program”, mărturisește Elena.

Foto: Captură Video

Prețul unei păpuși variază de la 400 la 1000 de lei, în funcție de mărimea și complexitatea acesteia. În prezent, în portofoliu sunt peste 200 de păpuși care au ajuns în casele persoanelor cu vârste, profesii și interese diferite. Acum, Elena încearcă să diversifice produsele pe care le confecționează în atelier.

„Ne dorim, desigur, să diversificăm produsele pe care le avem și să ne dezvoltăm, ca orice afacere”, a adăugat fondatoarea „Hellen Art Deco”.

Articole asemănătoare

Back to top button