fbpx

foto | O pictoriță originară din R. Moldova, participantă la două expoziții de artă din Turcia

Artista plastică Larisa Telipan, originară din Republica Moldova, participă la două expoziții internaționale de artă online, care au fost deschise astăzi în orașul Edirne, Turcia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Solicitată de agenția Moldpres, Larisa Telipan a menționat că la prima expoziție și-au prezentat lucrările 71 de pictori din 27 de țări, iar la cea de-a doua – 85 de artiști din 31 de țări.

Foto: Moldpres

„Expozițiile sunt organizate de Universitatea Tracică, Departamentul Educație și Arte Frumoase și vor fi deschise până la sfârșitul lunii decembrie. Am prezentat două lucrări: ”Driada” și ”Jazz”. Prima este inspirată din mitologia greacă. În mitologia greacă veche era o categorie foarte mare de nimfe.

Driadele au fost numite uneori după copaci. Se credea că oamenii care plantează copaci și îi îngrijesc se bucură de protecția specială a nimfelor copacilor. Cea de-a doua lucrare redă muzica ce se revarsă asupra orașului. Iar orașul Sankt-Petersburg este un muzeu în aer liber. Este orașul în care locuiesc foarte mulți oameni de artă și e supranumit orașul inspirației”, a precizat autoarea.

Potrivit artistei, lumea este plină de frumos, iar frumusețea e veșnică. „Tocmai de aceea, pictez tot ce e frumos”, a mai spus pictorița.

Foto: Moldpres
Foto: Moldpres
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button