fbpx

foto | „Ne-am dus la ZOO cu toți picii și n-am încăput pe poartă”. Povestea unei mame cu 6 copii, printre care gemeni și triplete

Și-a imaginat din totdeauna să-și formeze o familie mare, dar nici prin cap să-i treacă vreodată că va naște pe rând un copil, gemeni și apoi tripleți. Vorbim despre Lucia, mama-eroină a șase copii, care a povestit pentru jurnaliști cum e să alăptezi trei copii concomitent sau cum să-i plimbi pe toți șase odată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși recunoaște că a avut multe greutăți până a începe să se bucure de rolul de mamă, Lucia spune că acum nu-și imaginează viața altfel.

„Mai întâi l-am avut pe fiul nostru și am fost atât de fericiți că ne-am mărit familia. Apoi, când am aflat că avem gemeni, am fost atât de șocați, încât nu am putut înceta să râdem la ecografie. Atunci când am aflat că avem triplete nu am putut vorbi. Pur și simplu nu am putut să înțelegem. Era atât de suprarealist. Alăptarea a trei bebeluși a fost o provocare mare, dar am făcut-o”, a menționat Lucia.

Femeia recunoaște că nu s-ar fi descurcat fără mama sa, care i-a fost alături și a ajutat-o în momentele când credea că nu mai are puteri pentru toți sașe copii. Cel mai dificil îi era când ieșeau la plimbare, pentru că, spune ea, toată lumea se apropia să îi cunoască.

„Întrebările au fost uneori foarte personale și foarte repetitive, dar nu puteți acuza oamenii că sunt atât de interesați. Odată un străin m-a întrebat dacă ar putea săruta una dintre tripletele mele. Ce? Nu!! De asemenea, întrebări tipice, precum „Sunt identice?”, „Cum te descurci?”, „Sunt naturale?”, „Știați că aveți triplete?” Aceste întrebări au fost tot timpul”, mai povestește Lucia.

„Îmi amintesc că m-am dus prima dată la Grădina Zoologică cu toți copiii și nu ne-am putut încadra prin poartă. Din fericire, am putut folosi poarta de serviciu a personalului. Te obișnuiești cu astfel de provocări”, își amintește mămica.

Acum, cei șase sunt deja adolescenți, însă îi ocupă la fel de mult timp Luciei. Chiar și așa, femeia mărturisește că viața este diferită și se bucură că îi are pe copii alături.

„Lucrez part-time ca fotograf și toți copiii sunt la școală. Mai facem timp pentru vacanța în familie, care este activitatea noastră preferată. Petrecerea timpului împreună pentru a explora noi locuri este ceea ce așteptăm cu drag”, a conchis Lucia.

Articole asemănătoare

Back to top button