fbpx

foto | Exemplu de eroism. O femeie care a reușit să învingă cancerul la sân a înotat 54 de ore fără să se oprească

La 37 de ani, viața i-a întins o cursă contra cronometru, dar ea a demonstrat că este mai rapidă, dar și mai rezistentă decât pare. Vorbim despre o femeie din Statele Unite care a reușit să învingă cancerul la sân, iar după ce s-a asigurat că sănătatea sa este în afara oricărui pericol, s-a încumetat să traverseze Canalul Mânecii de patru ori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult decât atât, americana a înotat fără să se oprească, peste 54 de ore. Sarah Thomas, devenită deja cunoscută pentru actul său de erois, a pornit în cursă duminică, la primele ore, şi ar fi trebuit să parcurgă 128 de kilometri, dar din cauza curenţilor puternici a înotat în jur de 210 kilometri, relatează The Guardian.

Până acum doar patru înotători au reușit să traverseze Canalul Mânecii fără să se oprească, dar numai de trei ori, iar Sarah a devenit prima persoană care a făcut acest lucru de patru ori. Ea a reuşit această performanţă record la numai un an după ce a încheiat tratamentul pentru cancer mamar.

Sarah Thomas a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer mamar în noiembrie 2017 și a trecut prin chimioterapie, o operație și radioterapie. Ea a folosit înotul pentru a lupta cu cancerul.

Înainte de a lua startul, Sarah a recunoscut că îi este frică de această provocare.

„Am așteptat asta doi ani și am luptat din greu ca să ajung aici. Sunt pregătită 100%? Nu. Dar sunt în cea mai bună formă în care pot fi acum, cu tot ceea ce am trăit și cu mai multă ardoare și forță ca niciodată”, a menționat ea.

După ce a înregistrat performanța uimitoare, Sarah a spus că primul lucru pe care l-a plănuit să-l facă este să doarmă o zi întreagă. Americana a reușit să ducă la bun sfârșit cursa datorită unei alimentații bazate pe băuturi cu proteine, electroliţi şi cofeină.

Sarah Thomas a terminat prima ei cursă de înot în ape deschise în 2007, când a parcurs distanța de 10 kilometri în statul ei, Colorado.

În 2016, ea a stabilit un record de distanță, înotând non-stop 128,7 kilometri în 56 de ore, de-a lungul lacului Powell, din Statele Unite, scrie The Guardian.

Articole asemănătoare

Back to top button