fbpx

Cunoaște-o pe Patricia Dămoc, absolventa cu 10 pe linie la BAC: Iau o pauză de la studii, o sa fac voluntariat in Europa

Patricia Dămoc este una dintre absolventele și absolvenții care au reușit să demonstreze succese remarcabile la examenele de Bacalaureat și s-au ales cu patru note de 10. Pentru ea, acest lucru părea ireal pe 7 iunie dimineața, înainte de primul examen, la limba și literatura română.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, perseverența, dedicația și străduința de care a dat dovadă au demonstrat că cei 12 ani de școală nu au trecut în zadar.

Patricia a fost eleva Liceului Teoretic „Spiru Haret”. Într-un interviu pentru ZUGO, tânăra ne-a relatat că pregătirile de examene au început din luna martie.

„Desigur, pe parcursul anilor de liceu am fost mereu interesată de învățământ și m-am străduit sa înțeleg fiecare tema predată. Lecții adăugătoare am făcut doar la chimie, ele m-au ajutat mult. Pentru istorie m-am informat din ghiduri de pregătire pentru BAC, în mare parte.

La limba romană mi-au fost de mare ajutor lecțiile de la școala, întrucât profesoara ne-a explicat fiecare tema în mod clar și s-a străduit sa ne pregătească cât mai bine de Bacalaureat. Pentru limba engleză nu m-am pregatit în mod special, o cunosc și o vorbesc liber”, ne-a povestit Patricia.

Tânăra spune că nu s-a așteptat la asemenea rezultate, însă a sperat la note cât mai bune. Totuși, nu a avut un scop prestabilit.

„După ce am văzut ca la toate testele am nota 10, nu-mi venea sa cred, de aceea am mai verificat de câteva ori punctajul, sa ma asigur ca nu am gresit”, a adăugat absolventa.

Pentru viitorii absolvenți, Patricia are următoarele sfaturi: „Le sugerez sa învețe sistematic si sa încerce sa înțeleagă bine fiecare tema de la obiectele de examen, întrucât in ajunul Bacalaureatului aceștia vor trebui doar sa le revadă si astfel vor fi pregătiți. De asemenea, nu trebuie să se streseze prea tare, întrucât acest examen nu are o însemnătate majoră în viața unui om”.

Patricia urmează să își ia un an pauză de la studii, timp în care va face voluntariat în Europa. Ulterior, aceasta tinde să urmeze studiile în cadrul unei instituții europene.

Tânăra este una dintre cei 43 de candidați care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, comparativ cu 16 în 2021. Acești absolvenți sunt din raioanele/municipiile: Bălți, Căușeni, Chișinău, Drochia, Hîncești, Orhei, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Tiraspol, Ungheni.

Articole asemănătoare

Back to top button