fbpx

Ca în filme! Doi bărbaţi au supravieţuit plutind 29 de zile pierduţi pe mare

Doi bărbaţi din Insulele Solomon au fost salvaţi după ce au plutit pierduţi pe mare timp 29 de zile. Bărbaţii s-au rătăcit în timp ce călătoreau într-o barcă cu motor între insulele din Marea Solomon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Livae Nanjikana şi Junior Qoloni au fost găsiţi în largul coastei Papua Noua Guinee după ce o furtună le-a împins barca în largul mării, iar bateria GPS-ului li s-a descărcat, scrie Mediafax.

Ca să supravieţuiască, cei doi s-au hranit cu portocalele pe care le luaseră cu ei, cu nuci de cocos pe care le-au găsit plutind în ocean şi cu apă de ploaie.

„După câteva zile, pentru că ne-am rugat, Dumnezeu ne-a dat acest gând de a construi un dispozitiv pentru a naviga. Aşa că am construit o structură asemănătoare cu un catarg folosind vâsle şi pânze şi am pornit în larg urmând direcţia vântului„, a declarat Nanjikana pentru AFP.

Un pescar i-a găsit în cele din urmă şi i-a dus în siguranţă în Papua Noua Guinee, unde pregătesc acum demersurile pentru a ajunge acasă.

Nu am avut nicio idee despre ce se întâmpla în timp ce eram acolo. Nu am auzit nimic despre COVID sau despre orice altceva. Aştept cu nerăbdare să mă întorc acasă, dar cred că a fost o pauză plăcută de la toate”, a declarat Nanjikana pentru The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button