fbpx

Echipați-vă cu încălțăminte care nu alunecă! Meteorologii prelungesc până miercuri Codul galben de ghețuș

Codul galben de gheață a fost prelungit de meteorologi încă pentru 24 de ore. Avertizarea specialiștilor a fost emisă astăzi, la 11:20.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, până miercuri, ora 11:00, la nordul și centrul țării pe arii extinse, în special pe drumuri, se va menține ghețuș. Pe de altă parte, specialiștii informează că, în legătură cu încălzirea vremii, în perioada 09 – 11 februarie în râurile mici și bazinele de apă din țară, se prognozează distrugerea treptată a formațiunilor de gheață, iar deplasarea pe suprafața lor este periculoasă.

În contextul prognozelor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre pericolul căderii zăpezii de pe acoperișuri și pomi, dar și a riscului de formare a țurțurilor. În acest sens salvatorii roagă cetățenii să fie foarte atenți când merg pe sub streșinile clădirilor și să se asigure că formațiunile de gheață nu-i pun în pericol.

De asemenea, este importantă evitarea porțiunilor de drum unde copacii din preajmă sunt încărcați cu zăpadă și gheață și supravegherea copiilor în timp ce se deplasează spre școală, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Un mesaj similar a fost transmit și de Inspectoratul Național de Securitate Publică, care solicită pietonilor să traverseze strada numai prin locurile marcate corespunzător, să poarte încălțăminte care nu alunecă, dar și să nu se grăbească, în special când coboară scările înzăpezite.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button