fbpx

Din noiembrie și până în martie, ținem la îndemână cojoacele și căciulile. Iarna care vine ar putea deveni cea mai grea din ultimele trei decenii

Iarna care vine ar putea deveni cea mai grea din ultimii 30 de ani. Prognoza a fost făcută de meteorologii europeni, care spun că fenomenul se va datora unui front polar în proces de destrămare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform specialiștilor, citați de presa de peste Prut, primele temperaturi sub 0 grade se vor înregistra la sfârșitul lunii noiembrie. Cel mai frig va fi în ianuarie și februarie, iar vremea rece se va menține până în martie.

Potrivit prognozelor, în Europa mercurul din termometre va coborî cu mult sub temperatura celor cu care ne-am obișnuit. Asta pentru că Vortexul Polar s-a lovit de vara călduroasă din regiunea arctică și toamna rece din Siberia, iar acum ar putea aduce friguri în America și pe bătrânul continent.

Chiar și așa, specialiștii din România spun că gradul de precizie al acestor estimări este contestabil. Prognoze cât mai reale pot fi făcute abia la începutul lunii decembrie, susțin ei.

Articole asemănătoare

Back to top button