fbpx

Zbori pentru prima dată cu avionul? Ține cont de câteva aspecte

Călătoriile cu avionul sunt rapide, comode și sigure, dar pot reprezenta un motiv de stres pentru persoanele care încearcă întâia oară acest mod de transport. Dacă te afli într-o asemenea situație, îți prezentăm în continuare câteva sfaturi utile, de care să ții cont ca să te bucuri pe deplin de prima ta aventură dincolo de nori, scrie agerpres.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rezervă online biletul de avion la tarife avantajoase

Primul pas este cumpărarea biletului de avion, care este mai scump decât în cazul transportului rutier sau feroviar. Ca să beneficiezi de tarife avantajoase, rezervă online biletul de avion, cu cel puțin o lună înainte. Dacă te-ai decis în ultimul moment, caută pe site-urile de rezervări oferte last minute. Evită la prima experiență zborurile pe distanțe lungi și zborurile cu escală. Alege o rută mai scurtă, ca să te obișnuiești cu acest mod de a călători.

Verifică valabilitatea documentelor și actelor de identitate

Vei avea nevoie de pașaport sau buletin, de certificat verde și alte acte medicale pe care le solicită autoritățile aeroportuare din diverse țări. Informează-te despre cerințele oficiale și verifică valabilitatea documentelor, ca să ai timp să-ți faci unele noi, în caz că le-a expirat perioada de valabilitate sau sunt mai puțin de 6 luni până la expirare.

Alege un troler potrivit și pregătește bagajul din timp

Te-ai decis unde vrei să mergi, ai bilet și actele sunt în ordine, este vremea să alegi o valiză potrivită, de tip troler, pe care s-o transporți ușor. Realizează o listă cu obiectele de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, aparate electronice și alte lucruri de care vei avea nevoie. Încearcă să reduci cât de mult se poate numărul lor, pentru a nu lua cu tine lucruri inutile, care să îngreuneze bagajul și să fii nevoit să plătești suplimentar la îmbarcare.

Pregătește cu atenție bagajul de mână

Pe lângă troler, care va fi bagajul de cală, mai poți avea o geantă de dimensiuni mici, denumită bagaj de mână, cu care vei urca în avion. Aceasta va conține lucrurile de primă necesitate, dar trebuie să ai grijă ca să nu incluzi articole interzise, de exemplu obiecte ascuțite, arme sau spray paralizant. Fiecare companie aeronautică are regulile proprii, așa că este bine să te documentezi online înainte de plecare.

Alege o ținută vestimentară potrivită călătoriei cu avionul

Vei petrece destule ore în aeroport, în timpul zborului și după debarcare, așa că trebuie să ai haine comode, potrivite pentru temperatura din orașul de destinație. Alege ținute comode dar decente, evită hainele strâmte și încălțămintea cu toc. Nu purta accesorii metalice, ca să nu trebuiască să le scoți când treci prin punctul de control.

Consumă alimente ușoare înainte de a pleca la aeroport

Prima călătorie cu avionul îți poate aduce multe emoții, așa că organismul tău trebuie menajat. Ia o gustare ușoară cu cel puțin 2 ore înainte să pleci spre aeroport, ca să n-ai probleme cu glicemia sau să te deranjeze stomacul. Evită să pleci de acasă flămând, în ideea că vei avea rău de avion. Nu consuma băuturi alcoolice sau cafea în exces.

Realizează online formalitățile de check-in

Ca să economisești timp și să reduci stresul primei vizite într-un aeroport, realizează online operațiunile de check-in, prin care obții datele de îmbarcare. Astfel scapi de coada de la ghișeul companiei aeriene și câștigi câteva zeci de minute ca să te liniștești și să privești relaxat forfota fascinantă a oamenilor care vin și pleacă spre toate colțurile lumii.
Această opțiune este utilă și pentru cursele interne, de exemplu poți rezolva călătoria via Aeroportul Internațional Oradea în doar câteva minute și 2-3 click-uri. Chiar dacă faci check-in online, ai grijă să ajungi la aeroport cu cel puțin 90 de minute înainte de ora zborului, ca să te asiguri că nu vei intra în criză de timp și că vei putea rezolva orice situație neprevăzută ce poate apărea în timpul formalităților de îmbarcare.

Ține seama de aceste sfaturi și bucură-te de prima ta călătorie cu avionul, pentru că reprezintă o experiență plăcută și interesantă, pe care o vei repeta cu plăcere, de câte ori vei avea ocazia.

Articole asemănătoare

Back to top button