fbpx

Vrei să fii mai longeviv? Cinci produse pe care să le incluzi în meniu

Unele alimente cu conținut de acizi grași cresc speranța de viața. Organismul nostru are nevoie de ele pentru a rămâne sănătos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă vei include următoarele alimente în meniu, speranța de viață va crește, mobilitatea articulară devine mai bună, iar unele dureri ale articulațiilor scad.

Peștele

Peștele, fructele de mare și uleiul de pește sunt principalele surse directe de acizi grași omega-3. Consumul lor cel puțin o dată pe săptămână reduce riscul apariției bolii Alzheimer.

Semințe și nuci

Semințele de in, rapiță, de floarea-soarelui, nuci și boabe de soia sunt o altă sursă importantă de acizi grași omega-3 și omega-6. Ele conțin fibre și ajută și la digestie.

Uleiuri din plante

Uleiurile de in, de soia, de rapiță sunt doar câteva dintre cele pe care le poți folosi la gătit pentru a beneficia de aportul de acizi grași omega-3 și omega-6. Se recomandă consumul a două linguriţe de ulei de plante pe zi pentru buna funcționare a creierului și a inimii, dar și reducerea inflamațiilor.

Ouă

Un singur ou conține toți aminoacizii esențiali pe care corpul nu-i poate produce. Se recomandă să fie consumate cel mult cinci ouă săptămânal și cel puțin trei.

Fasole verde

Ajută vasele de sânge să-și păstreze elasticitatea. Alimentul, de asemenea, previne și apariția mai multor maladii cardiace.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button