fbpx

video | Un robot gătește circa 70 feluri de bucate într-un restaurant: Scopul final este un restaurant fără chelner, fără bucătar şi fără numerar

În restaurantul Bots&Pots Sci-Food din Zagreb, circa 70 de feluri de mâncare diferite sunt pregătite de un bucătar robotic într-un restaurant croat, transmite g4media.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proprietarii săi spun că sunt convinşi că localul lor este singurul restaurant din lume care oferă mâncăruri realizate de bucătari roboţi fără implicare umană, în afară de încărcarea dispozitivelor cu ingrediente proaspete.

Dispozitivele adaugă uleiul şi condimentele în funcţie de reţete digitale realizate de un bucătar uman.

În alte restaurante similare, roboţii amestecă şi prăjesc cartofi prăjiţi şi hamburgeri, prepară pizza sau servesc şi livrează felurile de mâncare, dar „nu există niciun robot care să pregătească o mâncare la oală din alimente proaspete”, explică coproprietarul restaurantului, Hrvoje Bujas.

A fost nevoie de şapte ani pentru ca partenerii lui Bujas să transforme o idee în realitate şi să deschidă restaurantul anul trecut, în urma unei investiţii de peste un milion de euro.

„A fost într-adevăr o provocare să prepari o mâncare gata de consum din alimente proaspete în cel mai scurt timp posibil şi cât se poate de gustoasă”, a declarat proprietarul.

Clienţii par să îi dea dreptate:

„Mâncarea este de calitate superioară”, este de părere Lovro Petar Andrisek, de 18 ani, care a venit la Bots&Pots să îşi sărbătorească ziua de naştere. „Farfuria mea este complet goală”, explică râzând acesta.

Bucătarul robot numit GammaChef este „învăţat” digital cum să gătească o mâncare de către bucătarul-şef al restaurantului, apoi o memorează şi o repetă la nesfârşit.

Cinci bucătari roboţi pot produce fiecare patru mese în 15 minute, sau aproape 100 de feluri de mâncare într-o oră, a declarat Bujas, adăugând că un singur bucătar robotic ar costa 10.000 de euro dacă ar fi de vânzare.

„Un astfel de restaurant cu cinci roboţi poate fi condus de o singură persoană”, explică el. „Scopul nostru final este de a crea un restaurant fără chelner, fără bucătar şi fără numerar, în care să comanzi, să primeşti şi să plăteşti mâncarea fără contact uman”, a adăugat șeful.

Articole asemănătoare

Back to top button