fbpx

video | Niciodată nu e prea târziu! Povestea unei femei care la 73 de ani dansează hip-hop

Cine a spus că o vârstă înaintată înseamnă renunţarea la pasiunea pentru dans? O femeie din Statele Unite dansează ca şi cum vârsta şi problemele aferente nu ar exista. Iar atitudinea sa este molipsitoare. Stephanie dansează hip-hop şi este instructoare de fitness.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Stephanie Walsh are 73 de ani şi este un exemplu chiar şi pentru tineri. Spune că abia la vârsta de 27 de ani a început să danseze, deşi pasiunea pentru dans o avea de mică, dar a rămas un vis de neatins la acea vreme.

„Mereu mi-am dorit să dansez, dar nu s-a putut. (…) Mulţi oameni se tem de mişcare, dar trebuie să dansezi ca şi cum nimeni nu te priveşte”. Pentru mulţi oameni, vârsta de 73 de ani înseamnă mai puţină mişcare şi probleme de sănătate, nicidecum cursuri de hip-hop alături de un grup de tineri, scrie mediafax.ro.

Iar femeia nu a avut deloc o viaţă uşoară. Mama sa a murit când ea avea cinci ani, iar singura sa fiică a fost ucisă la vârsta de 22 de ani. Apoi, Stephanie a crescut un băiat, care, toată viaţa s-a luptat cu o boală necrutăţoare la rinichi.

Mai târziu, soţul ei a murit după 25 de ani de căsătorie. Şi pe lângă pierderea celor dragi, femeia s-a confruntat cu probleme majore de sănătate: trei artroscopii de şold (protezare), operaţie pentru hernie de disc şi osteoartitră la ambii genunchi.

„Toţi avem greutăţi în viaţă, dar sa ne încredem în puterea mai mare decât noi. Dansul m-a ajutat să trec peste momentele dificile”, spune Stephanie. Iar dansul ei a ajuns viral pe TikTok. Oamenii sunt uimiţi de modul în care se mişcă la vârsta sa. „Ne inspiră pe toţi. Vârsta e doar un număr”, spune una dintre colegele sale de dans.

Articole asemănătoare

Back to top button