fbpx

video | „Ce colhoz, Doamne! Mi-ar fi rușine dacă aș fi moldovean”. Un vlogger critică reprezentanții R. Moldova la Eurovision 2022

Reprezentanții R. Moldova la Eurovision 2022, trupa Zdob și Zdub împreună cu Frații Advahov, se pare că nu sunt pe placul tuturor. Un vlogger din Ucraina, pe nume Lionea Polișiuc, a criticat piesa „Trenulețul” pe canalul său de YouTobe. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Într-un video de aproximativ opt minute, vlogger-ul ucrainean s-a arătat dezamăgit de piesa celor de la Zdob și Zdub, numind-o „învechită”. Mai mult de atât, acesta consideră că „sunt cei mai slabi participanți” pe care țara noastră i-a trimis la Eurovision.

„Ce colhoz, Doamne! Mi-ar fi rușine dacă aș fi moldovean și aș vedea cine reprezintă țara în acest concurs. Nu îți ajunge aer? Cânți îngrozitor! Piesa este folk din trecut. Nu îmi place deloc, este învechită, plictisitor. Nimic nu vă va ajuta, doar dacă renunțați să mai participați. Bine că piesa e în limba maternă, deja e mai bine. Cred că este cea mai slabă piesă pe care R. Moldova a trimis vreodată, deși și cei din trecut nu erau mai „diferiți”. Când se va încheia cântecul acesta odată?”, a comentat acest în timp ce urmărea prestația formației din finala locală a Eurovision 2022.

Totuși, după ce a urmărit videoclipul înregistrat al cântecului „Trenulețul”, ucraineanul și-a schimbat puțin părerea și a apreciat clipul piesei.

„Cu acest videoclip, piesa arată bine. R. Moldova desigur trăiește cu trecutul. Nu știu când vor putea să progreseze și să se dezvolte? Acest cântec nu îmi provoacă zâmbete sau veselie, dar tristețe pentru că R. Moldova, în 2022 o reprezintă această trupă. Dacă această piesă reprezintă dezvoltarea culturală din prezent a R. Moldova, atunci îmi vine să plâng”, a mai adăugat acesta.

ZUGO amintește că trupa Zdob și Zdub & Frații Advahov au fost aleși pentru a prezenta R. Moldova la Eurovision 2022, care va avea loc pe 10 mai, la Torino, Italia. Preselecțiile au avut loc sâmbătă, 29 ianuarie, iar piesele celor 28 de concurenți au fost audiate live.

Trupa Zdob și Zdub vor pleca la concursul internațional Eurovision Song Contest pentru a treia oară. Prima prestație a formației a fost în 2005, care a obținut atunci locul șase, cu piesa „Bunica bate toba”. În 2011, Zdob și Zdub a reprezentat din nou țara la Eurovision cu piesa „So Lucky”, plasându-se de această dată pe locul al 12-lea în concurs.

Articole asemănătoare

Back to top button