fbpx

video | Are hectare la dispoziție, dar se mișcă în cerc pe același loc. Drama unei ursoaice care a fost lăsată liberă după 20 de ani în cușcă

Are acum la dispoziție hectare și poate alerga prin pădure, o ursoaică eliberată din captivitate continuă să se miște în cerc pe același loc. Aceasta este povestea dramatică a animalului care a stat 20 de ani închis într-o cușcă de câțiva metri pătrați.

Ursoaica se numește Ina. Timp de două decenii aceasta a împărțit cu sora sa, Anca, jumătate de adăpost, jumătate de bazin, jumătate de bârlog și jumătate din spațiul de plimbare.

În 2014 pe internet apăruse o petiție, iar ca urmare animalele a fost transferate la o rezervația naturală, unde trăiesc mai mulți semeni de-ai lor. Atunci presa română scria că procesul a fost realizat cu acordul administratorului de la Zoo, iar animalul era întreținut conform legii, chiar dacă nu au existat condiții prielnice pentru acesta.

Actualmente, fiecare dintre ursoaice are propria „căsuță” și spațiu suficient pentru mișcare și bălăceală, iar accesul la iarbă verde nu le este îngrădit. Totuși, traumele pe care le-au suportat nu s-au vindecat încă.

„Când mergeți la o grădină zoologică unde sunt spații minuscule pentru animale, să vă aduceți aminte de mișcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cușcă imaginară, aceeași care a ținut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă și nu se uită niciodată”, se arată într-un mesaj transmis de administrația rezervației.

Mai mult, doritorii o pot „adopta” pe Ina. Pentru asta ei vor achita câte cinci euro lunar, bani din care ursoaicei i se va asigura un borcan de miere, iar după un an aceștia vor primi un certificat de adopție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button