fbpx

video | „Am refuzat să fiu amnistiat”. Mărturiile unui condamnat pe viață, după ce a stropit o tânără cu acid pe față

În 2014, un caz înfiorător șoca Republica Moldova. Era vorba despre o tânără de 29 de ani din capitală, care decedase după ce fusese stropită cu acid sulfuric pe față, chiar în scara blocului în care trăia. Planul diabolic a fost pus în aplicare din răzbunare, la comanda fostului iubit al tinerei. Bărbatul nu acționase singur, crimă propriu-zisă fiind realizată de un cunoscut pe care îl plătise cu 1000 de dolari, promițându-i că îl va ajuta să plece în Israel, susține chiar el într-un interviu realizat de Dorin Galben. După aproape nouă ani de la tragedie, acesta își ispășește pedeapsa la Penitenciarul din Rezina, fiind condamnat pe viață atât el, cât și fostul iubit al femeii. Se căiește, ba chiar a refuzat să fie amnistiat, dar acest lucru nu spală durerea care a prins rădăcini în familia tinerei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Nicolae, fostul iubit al Taisiei era obsedat din cauza că tânăra îl părăsise. Credea că are pe altcineva, dar după mai multe săptămâni în care fusese urmărită de Nicolae, s-a constatat că femeia nu are pe nimeni, așa că fostul partener a decis să se răzbune „pentru a ține minte”. Astfel, l-a pus pe Nicolae să o stropească pe față cu acid.

„Principalul era că ei îi va fi dureros și va ține minte ce i s-a întâmplat. Acesta era scopul”, a declarat Nicolae.

Crima s-a întâmplat în liftul blocului în care locuia Taisia. Cel mai probabil femeia nu îl cunoscuse pe bărbat, încât acesta purta o mască medicinală.

„În lift am văzut-o o fracțiune de secundă, dar în ochii ei era frică. Eu am făcut totul mecanic, am scos capacul borcanului și am stropit-o. Era totul ca într-un vis, adică automat totul. Eu am acceptat asta și deja făceam pur și simplu ceea ce se cerea”, a adăugat bărbatul.

Ulterior, cei doi aveau de gând să fugă prin regiunea transnistreană, dar Poliția s-a mișcat mai repede decât ei. Fostul iubit al Taisiei fusese reținut, iar la scurt timp și Nicolae. Potrivit lui, trăise un șoc când a aflat că femeia murise după 10 ore de chin.

„În timpul reținerii am fost băgat în mașină și îmi ziceau: „Hai criminalule, zi cum ai comis crima”. Pentru mine a fost un șoc. Nu-mi venea a crede că omul a murit”, susține Nicolae

Nicolae regretă cele întâmplate, ba chiar a refuzat să fie amnistiat și este de acord să-și ispășească pedeapsa pentru tot restul vieții sale.

„Am înțeles că sunt foarte vinovat. Și parcă aș vrea să fiu iertat, dar eu singur nu mă puteam ierta. Chiar am semnat cererea prin care am refuzat să fiu amnistiat”, a adăugat Nicolae.

Amintim că tragedia s-a produs în decembrie 2014, în scara unui bloc de locuit din sectorul Rîșcani al capitalei. Tânăra se întorcea acasă, când a fost stropită cu acid sulfuric pe față. Aceasta a fost preluată de ambulanță și a suportat o intervenție chirurgicală, dar din păcate a decedat după 10 ore.

Articole asemănătoare

Back to top button