fbpx

video | Alege să vopsești natural ouăle pentru Paște. Cinci culori pe care le poți obține din ingredintele pe care le ai în bucătărie

Zile numărate au rămas până la Paște, așa că multe gospodine au început deja pregătirile. Și pentru ca în acest an să ai ouă nu doar frumoase, dar și sănătoase, optează pentru o vopsea naturală, cea pe care o poți obține din diverse îngrediente pe care le găsești în orice bucătărie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Varza roşie, spanacul sau cafeaua sunt doar câteva din alimentele care ne pot ajuta să colorăm ouăle în mod natural. Iar pentru a vă asigura că acestea vor prinde culoare, fierbeţi-le în apă cu oţet. Oţetul are rolul de a fixa mai bine culoarea în coajă. Acesta se adaugă şi în apa în care se vopsesc ouăle, fiind sufiecientă o lingură la fiecare ceaşcă de apă colorată.

Pentru obţinerea culorii dorite folosiţi următoarele ingrediente:

Mov: fierbeţi varză roşie şi adăugaţi ouăle în substanţa rezultată.

Verde: adăugaţi o ceaşcă de spanac, urzici sau câteva linguri de spirulină în apă.

Roşu: puteţi obţine o frumoasă nuanţă de roşu adăugând suc de rodii, frunze de ceapă roşie sau sfeclă.

Galben/portocaliu: adăugaţi câteva linguri de turmeric, foi de ceapă galbenă sau şofran în apa ajunsă la punctul de fierbere.

Maro: o cană de cafea tare, în care adăugăm o lingură de oţet.

Pune câte 2-3 ouă fierte în boluri şi acoperă-le cu lichidul obţinut, apoi ţine-le la frigider până obţii culoarea dorită, între 2 şi 12 ore. Pentru a le da un luciu frumos, le poţi freca, ulterior, după ce se usucă bine, cu puţin ulei.

Articole asemănătoare

Back to top button