fbpx

video | Adele, Lana Del Rey, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021

Industria muzicală a fost și ea grav afectată de anul 2020. Artiștii au fost nevoiți să petreacă mai mult timp în studio, căutând inspirație, decât în fața fanilor, pe scenă. Totuși, în acest an ne putem aștepta la o „avalanșă” de producții muzicale noi.

Pandemia a afectat toți muzicienii și artiștii din lume. Indiferent că vorbim despre un producător la început de drum sau o vedetă internațională, fără sprijin financiar de la casa de discuri, proiectele lor sunt amânate.

Cel mai bine vândut album al anului 2020 a fost „Folklore” de la Taylor Swift. Artista americană nu s-a limitat la acesta și a mai lansat un album cu două săptămâni înainte de sfârșitul anului. Acesta a fost atât de bine vândut, încât a reușit să intre în Top 10.

Drake – Certified Lover Boy

Drake este cel mai mare rapper din lume la ora actuală. Publicul acestuia este în așteptarea albumului care urmează să fie lansat în ianuarie.

Drake scoate un album în fiecare an, dar îi zice mixtape, playlist, demo sau compilație. Are un flow constant de materiale, ceea ce-l protejează de critici.

Adele

Când este vorba de lansări pe piață, cântăreața britanică Adele nu s-a grăbit niciodată să scoată albume pe bandă rulantă. Între materialele ei discografice au fost pauze de trei și patru ani.

Ultimul a ieșit în 2015, deci e momentul să auzim ceva nou. Mai ales dacă ne gândim că toată industria muzicală e în paragină. Adele e singura artistă care vinde mai bine ca Taylor Swift. Următorul ei album o să fie ca un program de sprijin guvernamental pentru întreaga industrie muzicală. Cu toate că nu a anunțat nimic concret pentru 2021, nu există nici un dubiu pentru presa de specialitate că Adele va lansa un album nou în lunile următoare.

Lana Del Rey – Chemtrails Over The Country Club

După ce a scos „Norman Fuckin Rockwell!”, care a fost inclus și pe lista celor mai bune 500 de albume din toate timpurile de revista Rolling Stone, cu toate că a ieșit în 2019, Lana Del Rey urmează să lanseze „Chemtrails Over The Country Club”.

Nick Cave – Carnage

Ultimele două albume semnate de Nick Cave au fost printre cele mai bune pe care le-a scos până acum. Australianul a fost întotdeauna un scriitor mai mult decât un muzician. Nick Cave are 63 de ani și evoluția lui e evidentă.

Împreună cu trupa lui, Bad Seeds, trebuia să viziteze Europa în 2020, dar turneul a fost anulat, la fel ca oricare altul. Asta l-a făcut să se concentreze mai mult pe scris și a anunțat un nou material realizat împreună cu Warren Ellis. Se numește „Carnage”.

The Cure

Britanicii nu au mai scos nimic din 2008. Chitaristul Reeves Gabrels, care a colaborat și cu David Bowie la proiectul Tin Machine, a declarat că au înregistrat deja destul de multe piese, ar putea să scoată și două albume, dar totul depinde de Robert Smith, liderul formației.

Sade

Foarte mulți artiști s-au autoizolat o bună parte din anul 2020. Chiar mai mult decât restul populației, pentru că ei nu au avut nici evenimente la care să cânte, cel puțin nu la fel de mult ca în anii anteriori, așa că au rămas fără loc de muncă.

Sade a anunțat într-un articol pentru revista GQ că s-a baricadat în studio împreună cu formația, să lucreze la noul album, primul după o pauză de 11 ani.

Slowthai – Tyron

Debutul tânărului rapper a fost nominalizat la Mercury Prize, cele mai importante premii din industria muzicală britanică. E echivalentul premiilor Grammy în Regatul Unit. Albumul se numește „Nothing Great About Britain”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button