fbpx

Verka Serdiucika, despre R. Moldova: „Ceva puțin în cantitate, dar atât de dorit, ca niște dulciuri foarte scumpe”

Artistul ucrainean Andrei Danilko, mai cunoscut sub numele de scenă Verka Serdiucika, a declarat într-un interviu pentru libertatea.ro că Republica Moldova îi este o țară foarte dragă, iar moldovenii sunt foarte buni și îi adoră. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 „Moldovenii sunt foarte buni! Eu vă ador! Ador muzica voastră, interpreții voștri, Ion Suruceanu, Zdob și Zdub! Încă din copilărie Moldova mi se asociază cu ceva foarte dulce, ceva ce e foarte puțin în cantitate, dar atât de dorit, ca niște dulciuri foarte scumpe. Amintirile din Moldova au gustul de prune în ciocolată și vișină în alcool. Asta aduceau de la Chișinău – „bomboane”, așa se numeau, nu? Mă topeam după ele”, a declarat artistul.

„Faptul că am făcut parte din Uniunea Sovietică mă face să percep Moldova ca pe o soră. Nu cred că voi putea vreodată să mă debarasez de această senzație. Și nici nu-mi doresc. Această țară îmi este foarte dragă. Îmi place cum sună limba „moldovenească”, atât de melodios. Când eram copil și-l ascultam pe Ion Suruceanu interpretând în „moldovenească”, îmi imaginam că e în italiană”, mai spune vedeta.

Menționăm că după începutul războiului din Ucraina, Andrei Danylko a fost adăugat pe lista neagră a Moscovei.

Articole asemănătoare

Back to top button