fbpx

update | Toți vor fi admiși! Un număr record de oameni s-au înscris la cursurile gratuite de învățare a limbii române: Cele mai active regiuni

(update 6 martie, 21:00) Toate persoanele care s-au înscris la Programul național de studiere a limbii române vor fi admise la cursuri, a anunțat miercuri, 6 martie, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Persoanele urmează să fie contactate pe parcursul lunii martie, urmând să se facă o evaluare pentru a determina nivelul de cunoaștere a limbii române și, respectiv, să se decidă împărțirea lor în grupe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul a precizat că statul va finanța instruirea pentru toate persoanele care s-au înscris la Programul Național de studiere a limbii române. Anterior, era prevăzută o finanțare pentru 5.000 de persoane.

„Ne bucurăm mult că există un interes sporit față de acest program strategic și ne asumăm angajamentul ferm ca pentru toți cei care s-au înscris să putem să oferim pe deplin cursurile de limbă română”, a menționat Perciun.

Știrea inițială:

Un număr record de peste 12.700 de persoane s-au înscris pentru circa 5.000 de locuri disponibile în cadrul Programului național de studiere a limbii române, ediția 2024, lansat de Ministerul Educației și Cercetării și destinat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, cele mai multe cereri au fost depuse de persoane care locuiesc în Chișinău – 6911, urmat de UTA Găgăuzia – 1586, Bălți – 682, Tiraspol – 622. Restul 2971 cereri sunt depuse de persoane din celelalte raioane ale țării. Din numărul total de solicitanți, peste 9 000 au cerut să studieze nivelul începător (A1) sau nivelul elementar (A2).

Instituția menționează că cursurile de limba română sunt gratuite și vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în perioada martie-decembrie 2024. Durata unui curs va fi în medie de 120 de ore, în funcție de nivelul de competență lingvistică.

Articole asemănătoare

Back to top button