fbpx

Unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din istorie a împlinit 100 de ani

A venit, a tăiat, a cucerit. În urmă cu exact o sută de ani iluzionistul P.T. Selbit a pus o femeie într-o cutie pe scena teatrului Finsbury Park Empire din Londra și a tăiat lemnul dintr-un capăt în celălalt, creând unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din toate timpurile, relatează NBC News.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

100 de ani mai târziu, magicienii din întreaga lume se vor întâlni weekendul acesta pentru a celebra centenarul spectacolului de referință.

„Acest lucru a prins și a devenit, după opinia mea, cea mai influentă și cea mai faimoasă iluzie care a existat vreodată”, spune magicianul și istoricul Mike Caveney care scrie o carte despre iluzia respectivă.

„Magicianul nu a făcut trucul asupra unui obiect inert. L-a făcut asupra unei ființe umane ceea ce l-a ridicat la un cu totul alt nivel”, adaugă acesta, citat de hotnews.ro.

În varianta originală magicianul a tăiat cutia dintr-un capăt în altul, cutia a fost deschisă și asistenta a ieșit din ea nevătămată.

De-a lungul anilor magicienii au dezvoltat trucul, acum fiind comun ca cele două părți ale cutiei să fie îndepărtate unele de altele.

Celebrul iluzionist David Copperfield a creat propria sa versiune a numărului, botezată „Fierăstrăul morții”, în care el este cel legat cu lanțuri în timp ce un fierăstrău cu o lamă rotativă uriașă îl taie în două.

Acesta a relatat într-un interviu filmat pentru evenimentul din acest weekend că de câteva ori a fost rănit în timpul trucului.

„Am fost tăiat de lamă de câteva ori fiindcă aceasta era puțin deplasată, scenele fiind diferite în fiecare sală de spectacol”, a povestit Copperfield.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button