fbpx

Un medic cardiolog spune care sunt cele șase alimente pe care să nu le mănânci niciodată. Care sunt alternativele lor sănătoase

Dr. Harmony Reynolds, cardiolog la NYU Langone, a declarat într-un videoclip TikTok pentru Everyday Health că pentru a-și menține inima sănătoasă evită alimente precum șunca și chipsurile de cartofi, transmite Adevărul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Medicul face o pledoarie pentru alimentele care te ajută să menții inima sănătoasă fără să fii nevoit să renunți la gustările care îți plac și face un apel pentru informare corectă.

O mulțime de recomandări pe care le facem se bazează pe dovezi limitate, ceea ce le lasă pacienților impresia că ne schimbăm des părerea„, a spus specialistul.

Harmony Reynolds a explicat că, pe baza dovezilor disponibile, ea optează să evite anumite alimente și folosește strategii pentru a se bucura de anumite alimente mai puțin sănătoase,  consumându-le cu moderație.

Medicul spune să evităm margarina și uleiul vegetal, deoarece studiile observaționale au indicat că sunt asociate cu o mortalitate cardiovasculară mai mare, deși nu este clar de ce, din moment ce nu pare să crească factorii de risc precum colesterolul.

Uleiul de nucă de cocos și uleiul de măsline sunt alternative mai sănătoase, în opinia specialistului.

Untul poate fi chiar o alternativă mai bună atunci când este folosit cu moderație”, spune Harmony Reynolds, care adaugă că, potrivit cercetărilor, uleiul de măsline este cea mai sănătoasă alegere.

Cardiologul a declarat, potrivit insider.com, să nu mâncăm chipsuri de cartofi, și indică popcornul sau legumele proaspete drept alternative mai sănătoase pentru o gustare.

Medicul a mai recomandat să mâncăm șuncă doar în situații excepționale, la ocazii speciale, întrucât carnea procesată este legată de un risc mai mare de boli grave.

Ultimul grup de alimente de care medicul spune că încearcă să se ferească este cel al deserturilor procesate, cum ar fi prăjiturile și gogoșile ambalate, din cauza faptului că sunt bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, care sunt legate de riscuri de diabet și boli de inimă. Fructele, iaurtul, ciocolata neagră și nucile ar putea fi dulciuri mai sănătoase, spune specialistul, potrivit sursei citate, care îndeamnă la moderație, atunci când tentația e mai mare decât argumentele împotriva alimentelor despre care știm că ne fac rău.

 

Articole asemănătoare

Back to top button