fbpx

Trucuri eficiente pentru a scăpa de mirosul de fum de țigară din casă

Mirosul de fum de țigară din casă este foarte greu de îndepărtat deoarece se impregnează în covoare, draperii și pereți și persistă luni de zile. Mulți oameni au de-a face cu această problemă din diverse motive, cel mai adesea fie s-au lăsat de fumat, fie s-au mutat într-o casă în care au locuit fumători.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Cea mai eficientă soluție este să văruiți din nou pereții. Un nou strat de var va acoperi mirosul de fum de țigară. Mai apoi trebuie să luați în calcul toate celelalte obiecte în care s-a impregnat mirosul: covoare, draperii, canapele, fotolii.

În cazul covoarelor, dacă nu vreți să le duceți la curățat la o firmă specializată, o puteți face singuri folosind bicarbonat de sodiu și oțet.

Concret, se presară bicarbonatul de sodiu pe covoare, se lasă 30 de minute și apoi se aspiră. Dacă mirosul nu a dispărut complet, puneți într-un recipient o cantitate egală de apă și oțet și pulverizați. Mirosul de oțet va dispărea rapid.

Perdelele și draperiile pot fi spălate la mașină, dar în cazul canapelelor este ideal să folosiți un aparat special conceput pentru curățarea tapițeriilor.

Nu uitați nici de dulapuri sau de orice alte spații închise. Acestea pot fi curățate de asemenea cu amestecul de apă și oțet. Dacă mirosul persistă, puteți lăsa în interiorul dulapurilor și sertarelor castroane umplute cu boabe de cafea, acestea vor absorbi mirosul.

În final, nu uitați să aerisiți corespunzător toată casa.

Articole asemănătoare

Back to top button