fbpx

Tradiții și superstiții de Revelion. De ce să porți roșu și să ai bani la tine

Suntem în acea perioadă a anului, în care facem retrospectiva anului care se încheie și sperăm să avem parte de fericire, dragoste și împliniri. De aceea, majoritatea tradiţiilor şi superstiţiilor care sunt legate de noaptea de Revelion şi prima zi din ianuarie se referă la a începe cu dreptul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine în noul an:

1) Poartă haine noi, de culoare roșie

Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primeşti cât mai multe cadouri. De asemenea, pentru un an norocos şi plin de iubire sunt de preferat hainele roşii, roşul fiind considerat culoarea veseliei şi a dragostei. Se spune că un articol vestimentar roșu, chiar dacă nu este la vedere, te poate ajuta să ai noroc în ceea ce ți-ai propus pentru anul nou.

2) Nu plânge în prima zi a anului

În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiţia spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

3) Să nu scoți gunoiul din casă de Revelion

În mai multe ţări, printre care şi România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ în prima zi din an şi nici nu plătesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul şi nu oferă daruri, toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe. Unii merg chiar mai departe cu superstiţia şi, dacă sunt nevoiţi să scoată ceva din casă, cheamă pe altcineva în acest sens.

4) Mănâncă pește

O altă superstiţie spune că trebuie să mănânci peşte în noaptea de Revelion ca să te poţi strecura printre probleme şi obstacole în noul an, cu agilitatea unui peşte în apă.

5) Bani în buzunar și fără datorii

Numărătoarea inversă pentru noul an trebuie să te prindă obligatoriu cu bani în buzunar. Astfel te vei bucura de câştiguri şi bunăstare tot anul viitor. De asemenea, nu intra în noul an cu datorii! Încearcă să scapi de ele cât mai repede cu putinţă, altfel vei avea probleme cu banii tot anul. De asemenea, nu este bine să împrumuţi bani în prima zi din an.

6) Pune-ți o dorință

Americanii o numesc rezoluție, însă această superstiție este cunoscută și la noi în țară. Dacă începi anul cu un ideal pe care vrei să-l atingi în perioada ce urmează, există mari șanse să obții ceea ce ți-ai propus.

7) Deschide ferestrele

O superstiție puțin mai spirituală este cea conform căreia, la trecerea dintre ani, deschiderea geamurilor din casă duce la eliberarea spiritelor rele din casa și din viața ta.

Articole asemănătoare

Back to top button