fbpx

TikTok, chemată în instanță. Ar fi colectat datele a milioane de copii

Rețeaua de socializare TikTok a fost chemată în judecată în Anglia. Plângerea a fost depusă de fostul comisar pentru drepturile copiilor, Anne Longfield.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sesizarea ține de modul în care aplicația colectează și folosește datele copiilor. Reclamația este depusă în numele a mii de minori, iar dacă TikTok pierde, va trebui să achite fiecăruia mii de euro.

Conform documentului, TikTok ar colecta date personale ale copiilor, inclusiv numere de telefon, videoclipuri, locație și informații biometrice, relatează Digi24, cu referire la BBC. Compania nu ar avea consimțământul necesar, iar părinții și copiii nu cunosc cum sunt utilizate informațiile în cauză.

Pe de altă parte, rețeaua respinge acuzațiile. „Confidențialitatea și siguranța sunt priorități de top pentru TikTok și avem politici, procese și tehnologii solide pentru a-i proteja pe toți utilizatorii, în special pe adolescenți. Credem că revendicările nu au temei și intenționăm să ne apărăm energic”, afirmă reprezentanții TikTok.

Reclamația este lansată în numele tuturor minorilor care au accesat TikTok de pe 25 mai 2018, indiferent de setările de confidențialitate. Cei care nu doresc să fie reprezentați, pot preciza acest lucru.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button