fbpx

studiu | De ce nu ar trebui să bei cafea înainte de a face shopping? Explicațiile savanților

Cafeaua băută înainte să mergem la cumpărături ne poate face să cheltuim mai mulți bani. Oamenii de știință americani au descoperit că și o singură ceașcă ne face mai impulsivi. Și cea mai nocivă pentru buzunarul nostru este cea consumată la intrarea în magazin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știm deja că nu este bine să mergem cu stomacul gol la cumpărături de alimente, pentru că avem tendința să luăm mai multe produse și mai bogate în calorii. Dar acum, oamenii de știință ai Universității din Florida de Sud spun că și cafeaua poate avea același impact, scrie DigiWorld.

Cele trei experimente realizate au scos la iveală că acei participanți care au băut cafea la intrarea în magazine au cheltuit cu 50 la sută mai mult decât cei care au băut doar apă. În plus, au cumpărat cu 30 de procente mai multe produse. Cafeaua influențează și tipul de produse achiziționate, mai spune studiul.

Avem tendința să cumpărăm lucruri neesențiale, cum ar fi lumânări parfumate. Specialiștii spun că de vină este cafeina, pentru că eliberează dopamină în creier. Ne crește astfel impulsivitatea și ne scade capacitatea de a ne controla.

Articole asemănătoare

Back to top button