fbpx

studiu | Cum ameliorăm disconfortul din cauza ochilor uscați? Afectează unul din trei oameni în lume

Un studiu recent evidențiază beneficiile pentru ochi a persoanelor care se mișcă, rezultând o producție mai mare de lacrimi şi o calitatea mai bună a acestora. Disconfort ocular precum arsuri, uscăciune, fotofobia şi senzaţia de nisip în ochi sunt simptomele tipice ale sindromului de ochi uscat, o boală adesea subestimată, dar din ce în ce mai răspândită, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Ochiul uscat afectează unul din trei oameni în lume, iar raportul se tot mărește din cauza prea mult timp petrecut în faţa computerelor şi smartphone-urilor, precum și din pricina poluării. Potrivit unei cercetări internaționale, posibilele remedii pentru ameliorarea tulburării ar putea include și exercițiul fizic regulat.

Studiul tocmai publicat în jurnalul Experimental Eye Research, coordonat de specialiști canadieni de la Universitatea din Waterloo, a evidențiat că după o activitate fizică aerobă (cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau joggingul, mersul cu bicicleta, înotul, schi, bicicletă sau bandă de alergare) măresc atât producția, cât și calitatea secreției lacrimale, stratul de lichid care udă structurile anterioare ale ochiului, pentru a-l lubrifia corect.

„Un strat bun de lacrimi este esenţial pentru a permite ochiului să aibă o vedere bună. Fără acel lichid, ochiul nu s-ar putea mişca”, spun specialiştii canadieni.

Articole asemănătoare

Back to top button