fbpx

studiu | Consumul de ciuperci ar putea reduce riscul cancerului. Porția zilnică minimă recomandată de cercetători

Consumul ridicat de ciuperci este asociat cu un risc mai mic de cancer, sugerează un nou studiu realizat de Penn State Cancer Institute, scrie digi-life.tv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consumul de doar 18 g de ciuperci pe zi ar putea fi de ajuns pentru a te bucura de beneficiile lor, dar și de a reduce riscul de cancer cu 45%. Cercetătorii au analizat 17 studii despre cancer publicate între 1966 și 2020 pentru a determina o legătură între consumul de ciuperci și dezvoltarea cancerului – în special a cancerului de sân.

Au descoperit că ciupercile pot ajuta într-adevăr la protecția împotriva cancerului, probabil datorită numărului mare de vitamine, nutrienți și antioxidanți. Aceste rezultate se alătură unui număr tot mai mare de cercetări care laudă beneficiile ciupercilor, care anterior au fost asociate cu reducerea riscului de cancer de prostată și de col uterin și cu îmbunătățirea funcției creierului.

„Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de ergotioneină, un protector al celulelor și puternic antioxidant”, a declarat autorul studiului Djibril M. Ba. „Completarea antioxidanților din organism poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și la scăderea riscului de cancer.”

În ceea ce privește tipul de ciuperci, cercetătorii au descoperit că orice varietate de ciuperci, fie că este vorba de shiitake, champignon, ghebe sau altele, aduc beneficii și reduc riscul de cancer.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button