fbpx

Știi cum se folosesc cele trei compartimente din sertarul mașinii de spălat? Mulți oameni le-au utilizat greșit până acum

În ciuda faptului că spălatul rufelor este una dintre cele mai obișnuite treburi casnice, se pare că nu toată lumea știe cum să folosească corect mașina de spălat, scrie alephnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

DJ-ul Roman Kemp de la Capital FM, fiul muzicianului Martin Kemp, a intrat pe Twitter săptămâna trecută pentru a dezvălui că, deși are 29 de ani, încă nu înțelege cum să folosească cele trei compartimente din sertarul mașinii sale.

Și nu este singurul, mii de oameni au recunoscut că se află în aceeași situație și că nu prea au știut ce au făcut în tot acest timp.

Alături de o fotografie cu sertarul mașinii sale de spălat, Roman, nedumerit, a mărturisit: „Eu sunt Roman. Am 29 de an și încă nu am nici o idee despre ce am pus în fiecare dintre acestea…”

Tweetul său a adunat peste 51.000 de like-uri, iar un expert în curățenie a explicat cum funcționează și ce ar trebui să facă gospodarii. Postarea a fost distribuită pe grupul de Facebook Family Lockdown Ideas de către o mamă, care a dezvăluit că a folosit compartimente în mod incorect în ultimii 30 de ani.

Ea a scris: „A trebuit să împărtășesc, deoarece tocmai am descoperit că am pus detergentul în compartimentul de pre-spălare în ultimii 30 de ani”.

O mamă a explicat că, pentru mașina ei, detergentul de rufe se pune în compartimentul din stânga, balsamul de rufe în mijloc, în timp ce în dreapta este pentru „pre-spălare” – ceea ce i-a derutat și mai mult pe utilizatorii Facebook.

„Tocmai mi-am dat seama că am pus balsamul de rufe în pre-spălare de ani de zile!!!”, a răspuns o persoană.

Alții au sugerat cumpărarea de detergent lichid și capsule introduse „direct în cuva mașinii de spălat”, în timp ce alți câțiva i-au sfătuit pe oameni să verifice manualele de instrucțiuni pentru răspunsuri.

Postarea virală a lui Roman a atras atenția expertului în curățenie Laura de Barra – autoarea cărții Gaff Goddess: Simple Tips and Tricks to Help You Run Your Home.

Aceasta și-a prezentat sfaturile pe Twitter pentru a-i da o mână de ajutor prezentatorului de radio și restului națiunii.

Laura a răspuns: „Bine, ascultați: Există de obicei 3 compartimente: pre-spălare, detergent, balsam. De la L-R în ordine. Deci, L este pre-spălare, mijlocul este detergent, R este balsam. Pre-spălarea va avea mai mulți agenți de curățare, pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei grele, astfel încât va avea nevoie de mai multe clătiri pentru a o elimina.

Balsamul este conceput pentru a persista, deci are nevoie doar de o etapă de clătire, iar detergentul nu ar ieși niciodată din fibre, dacă nu ar fi urmat de clătiri. Multe mașini nu sunt în ordine. Așa că verifică simbolurile! Vei vedea simboluri deasupra compartimentelor: I (uneori 1) este pre-spălare. II (2) este detergentul, iar floarea (3) este balsamul.”

Articole asemănătoare

Back to top button