fbpx

Sheriff Tiraspol va lupta miercuri pentru un loc în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Cine sunt adversarii „galben-negrilor”

Sheriff Tiraspol începe astăzi o nouă aventură europeană. Campioana Moldovei va lupta în această seară, de la ora 21:00, pentru un loc în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Tiraspolenii vor juca turul contra formației HŠK Zrinjski Mostar, Bosnia și Herțegovina pe stadionul HŠK Zrinjski din Mostar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Partida va fi transmisă în direct de postul de televiziune Arena Sport.

Clubul bosniac a anunțat luni că a vândut toate biletele pentru acest joc. Arena din Mostar are o capacitate de 9000 de locuri.

Meciul Zrinjski – Sheriff va fi arbitrat de către italianul Fabio Maresca (41 de ani), arbitru FIFA din 2015. El va fi ajutat de asistenții Fabiano Preti, Davide Imperiale și al patrulea oficial Simone Sozza. Observator de arbitri UEFA a fost delegat Ruud Bossen (Țările de Jos), iar delegat UEFA – Gabriel Weiss din Slovacia.

Returul se va juca pe 12 iulie, ora 20:00, la stadionul Zimbru din Chișinău. Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) reamintește că Comitetul Executiv UEFA a decis, pe 24 iunie, că orașul Tiraspol nu poate găzdui meciurile din competițiile UEFA, până la noi dispoziții.

Sheriff, locul 58 în clasamentul UEFA, va evolua pentru a 24-a oară în cupele europene și va susține astăzi al 136-lea meci. Bilanț: 41 victorii, 39 egalități, 55 înfrângeri. Golaveraj 124-140.

Va fi al 85-lea meci al tiraspolenilor în Liga Campionilor! Sheriff a obținut 31 de victorii și 17 remize, iar în 36 de partide a fost învinsă. Golaveraj 90-89.

Campioana Moldovei va juca pentru a 13-a oară în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. În 12 cazuri tiraspolenii au avansat în faza următoare a competiției și doar o singură dată, în sezonul 2019/20, au fost eliminați din Ligă, de Saburtalo, Georgia (0-3 și 3-1).

Va fi partida de debut la timona tiraspolenilor a antrenorului croat Stjepan Tomas (46 ani). Este interesant că noul tehnician al „galben-negrilor” este născut în orașul Bugojno din Bosnia și Herțegovina.

Pentru Stjepan Radeljić „dubla” cu Zrinjski va fi una specială. El a făcut junioratul la acest club, în perioada 2014-2016. „Sunt foarte bucuros că vom juca cu Zrinjski. Vor fi două partide speciale pentru mine. Sunt un jucător profesionist și voi face tot posibilul pentru victoria Sheriff-ului”, a declarat masivul fundaș pentru site-ul fc-sheriff.com

Iată care este lotul tiraspolenilor pentru meciurile cu Zrinjski:  

Portari: Dumitru Celeadnic (Moldova), Serghei Pașcenco (Moldova), Razak Abalora (Ghana)

Fundași: Patrick Kpozo (Ghana), Charles Petro (Malawi), Heron Crespo Da Silva (Brazilia), Stjepan Radeljić (Croația), Gaby Kiki (Camerun), Keston Julien (Trinidad și Tobago), Serafim Cojocari (Moldova), Stefanos Evangelou (Grecia), Renan Guedes Borges (Brazilia)

Mijlocași: Abou Ouattara (Burkina Faso), Cedric Badolo (Burkina Faso), Moussa Kyabou (Mali), Regi Lushkja (Albania)

Atacanți: Pernambuco (Brazilia), Ibrahim Akanbi Rasheed (Nigeria), Iyayi Atiemwen (Nigeria), Momo Yansane (Guineea)

În acest intersezon, tiraspolenii au susținut 2 meciuri amicale, cu CSF Bălți și Milsami Orhei. În ambele partide Sheriff a învins cu 4-1, iar golurile au fost marcate de Abou Ouattara, Stefanos Evangelou, Daniil Ankudinov, Serafim Cojocari, rerspectiv, Ibrahim Akanbi Rasheed, Pernambuco, Momo Yansane și Regi Lushkja.

Hrvatski športski klub Zrinjski Mostar a fost fondat în anul 1905 și este cel mai vechi club de fotbal din Bosnia și Herțegovina. După cel de-al doilea război mondial, toate echipele de fotbal care au participat în campionatul Croației în timpul războiului, au fost interzise în Iugoslavia (1945-1992). HŠK Zrinjski a fost unul dintre aceste cluburi. Echipa a fost reînființată doar după proclamarea independenței de către Bosnia și Herțegovina, în anul 1992.

De atunci HŠK Zrinjski a devenit de 7 ori campioană națională, iar o dată a cucerit Cupa. Este interesant că în ediția 2003/04 la Zrinjski a jucat Luka Modrić, care a fost împrumutat de la Dinamo Zagreb. Actuala vedetă a galacticilor a bifat atunci 25 de meciuri și a devenit golgheterul clubului, cu 8 goluri.

Zrinjski, locul 171 în clasamentul UEFA, a susținut 51 de meciuri în cupele europene. Bilanț: 20 victorii, 13 remize, 18 înfrângeri. Golaveraj 70-72. Cel mai bun rezultat: promovarea în turul 3 peliminar al Ligii Europei (de 4 ori).

Antrenorul echipei este Sergej Jakirović (45 ani), care deține dublă cetățenie – bosniacă și croată. Jakirović are în palmares 5 meciuri pentru reprezentativa bosniacă, iar în trecut a jucat la așa cluburi ca Spartak Trnava (Slovacia), CSKA Sofia (Bulgaria), HNK Rijeka (Croația).

Sheriff și Zrinjski se întâlnesc în premieră.

Anterior, Sheriff a mai jucat împotriva unei echipe bosniace, în preliminariile Ligii Europei. În sezonul 2011/12, „galben-negrii” au fost învinși în turul 2 preliminar de Željezničar Sarajevo cu 0-0 și 0-1.

Învingătoarea dublei manșe va accede în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar echipa învinsă își va continua parcursul european în Conference League. În cazul în care va trece de bosniaci, campioana Moldovei va juca în turul 2 preliminar cu câștigătoarea meciului Maribor (Slovenia) – Shakhtyor Soligorsk (Belarus). Partida tur va avea loc în deplasare pe 19/20 iulie, iar returul este programat peste o săptămână la Chișinău.

Dacă va pierde duelul cu Zrinjski, Sheriff va juca în turul doi preliminar al Conference League, iar adversară va fi învinsa din runda preliminară a Ligii Campionilor: Diddeleng (Luxemburg) – FC Tirana (Albania).

Articole asemănătoare

Back to top button