fbpx

Prima păpuşă Barbie din istorie cu aparat auditiv. Jucăria ajută copii să înţeleagă importanţa incluziunii

Barbie, producătorul american de păpuşi în vârstă de 63 de ani, lansează un nou set de păpuşi în luna iunie, ca parte a eforturilor sale continue de diversitate şi incluziune. De la crearea primei Barbie cu proteze auditive din istoria brandului, până la o păpuşă Ken cu vitiligo, afecţiune a pielii, linia Fashionista din 2022, care va fi lansată în Walmart, Target şi Amazon, îi va ajuta pe copii „să se vadă reflectaţi”, a declarat şefa globală a păpuşilor Barbie de la Mattel, Lisa McKnight, potrivit Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru Barbie cu aparate auditive, compania a apelat la expertiza Dr. Jen Richardson, un practician de top în audiologie educaţională, pentru a ajuta la imitarea cu acurateţe a dispozitivelor din spatele urechii pentru jucărie.

Richardson a declarat că Barbie cu coadă de cal, completată cu un aparat auditiv roz aprins, ar putea să-i inspire pe cei care s-au confruntat cu pierderea auzului. „Sunt mai mult decât încântată pentru ca tinerii mei pacienţi să vadă şi să se joace cu o păpuşă care le seamănă”, a declarat ea într-un comunicat de presă.

Modificări au fost făcute şi în ceea ce priveşte tipul de corp stereotipic al lui Barbie. De la piepturi mai mici la figuri mai pline şi chiar păpuşi masculine mai subţiri şi mai puţin musculoase, noile jucării sunt menite să fie mai reprezentative pentru tipuri de corpuri variate.

Gama de păpuşi Barbie a devenit din ce în ce mai diversă în ultimii ani, potrivit CNN.

În 2019 au lansat o Barbie blondă, cu ochi albaştri, într-un scaun cu rotile şi o păpuşă brunetă cu un picior protetic.

În 2020, compania a dezvăluit o Barbie de culoare cu afecţiunea pielii vitiligo, iar aceasta a devenit una dintre cele mai bine vândute din linia Fashionista în SUA în acel an, potrivit companiei.

În mod similar, în 2021, o păpuşă de culoare cu o coafură afro a fost un succes global, clasându-se printre primele cinci cele mai populare modele la nivel mondial.

Articole asemănătoare

Back to top button