fbpx

Petrece ultimele zile de iarnă la teatru! Cinci spectacole pe care ți le-au pregătit actorii de la Eugene Ionesco la sfârșit de februarie

Petrece ultimele zile de iarnă la teatru. În această săptămână, actorii de la Eugene Ionesco te invită la cinci spectacole, pentru a trăi un amalgam de emoții alături de personajele care vor apărea pe scenă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Miercuri, 24 februarie – Ultima noapte la Madrid

Povestea de viață a lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea. Prin jocul său de o expresivitate artistică excepțională, actrița Ala Menșicov, reușește să transmită publicului gândurile și trăirea, plină de tristețe, bucurie și fascinație pe care ultima soție a marelui pictor le-a trăit. Din povestea lui Jacqueline aflăm despre viața zbuciumată, creația impresionantă și caracterul despotic al genialului Pablo Picasso, dar și despre marea dragoste pe care această femeie a trăit-o alături de el.

Joi, 25 februarie – ADI, monospectacol cu Anatol Guzic

Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, însă în ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua sa și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârșit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.

Vineri, 26 februarie – Căldură în noiembrie

Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire, prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri.  Alex, un medic american cu renume mondial, se întoarce în orașul său de baștină, situat undeva pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, de unde a fugit acum 40 de ani și o întâlnește pe fosta iubită- Elena. Aflăm din povestea lor despre împrejurările în care s-au iubit și s-au despărțit, calvarul prin care a trecut femeia și prețul pe care l-a avut de plătit după plecarea lui Alex.

Sâmbătă, 27 februarie – Arta Conviețuirii

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al cărui băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat, însă, totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Duminică, 28 februarie – O istorie foarte simplă

Piesa este despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiică a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, „evident”, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot.

Spectatorii sunt obligați să poarte mască medicală pe durata evenimentului, să își dezinfecteze mâinile la intrare și să accepte verificarea temperaturii corpului. Persoanele care refuză termometria nu vor avea acces în sala de spectacole. Respectarea distanței fizice și purtarea mpștii de protecție sunt primordiale. Totodată, Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut sau rinoree.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casă sau pe iTicket.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button