fbpx

Netflix își propune să atragă 4,5 milioane de abonați până la sfârșitul anului

Cel mai mare serviciu de streaming din lume va lansa luna viitoare un serviciu de abonament lunar de 4,99 lire sterline susținut de reclame. Pentru prima dată, luna viitoare, numărul de telespectatori Netflix va fi măsurat extern și independent, scrie alephnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În încercarea de a preveni partajarea parolelor, de la sfârșitul acestei săptămâni, profilurile Netflix – cu istoricul vizionărilor și recomandările – pot fi transferate din conturile deținute de o altă persoană.

Numărul de abonați la Netflix a crescut cu 2,4 milioane în perioada iulie-septembrie a acestui an, de peste două ori mai mult decât se aștepta. Cel mai mare serviciu de streaming din lume a înregistrat, de asemenea, venituri peste așteptări și a depășit 7,9 miliarde de dolari, conform rezultatelor din al treilea trimestru.

Acesta spera să recupereze milionul de abonați pe care l-a pierdut în prima jumătate a acestui an, dar în schimb a câștigat mai mult decât dublu față de acest număr. Netflix are acum un total de 223,1 milioane de abonați în întreaga lume.

Compania s-a declarat efectiv învingătoare în războiul streamingului. Într-o scrisoare adresată acționarilor, aceasta a afirmat că își învinge rivalii atunci când concurează pentru telespectatori în Marea Britanie și SUA și că obține profit acolo unde concurenții înregistrează pierderi.

Platforma reprezintă 8,2% din vizionările video în Marea Britanie, depășind Amazon Prime și Disney+, și 7,6% din timpul petrecut la televizor în SUA, de asemenea mai mare decât Amazon, Disney+ și Hulu, se arată în rezultate.

„Concurenții noștri investesc masiv pentru a atrage abonați și implicare, dar construirea unei afaceri mari și de succes în domeniul streaming-ului este dificilă – estimăm că toți aceștia pierd bani, cu pierderi operaționale combinate în 2022 cu mult peste 10 miliarde de dolari, față de profitul operațional anual de 5-6 miliarde de dolari al Netflix”, se arată în scrisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button